Vandaag is het de laatste dag van september. De regen weet niet van ophouden en de straten liggen al vol met blaadjes. De herfst is lekker vroeg dit jaar. Ik hou echt van de herfst. Al die mooie kleuren vind ik echt prachtig, ik kan daar echt van genieten. Ik hou alleen niet van regen. En jammer genoeg hoort dat echt bij dit jaargetijde Gelukkig komt na regen zonneschijn, en als je een beetje geluk hebt, zie je ook een mooie regenboog.
Het einde van de maand betekend ook dat het het weer tijd is voor de foodblogswap. Deze maand kreeg ik de website van Melissa toegewezen, lislovescooking. Melissa heeft een breed assortiment aan recepten en bakt glutenvrij. Als je een kijkje gaat nemen en een leuk recept vind kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het glutenvrije bakmeel te vervangen met gewone bloem of speltmeel
Ik koos voor de Amerikaanse koekjes met sprinkels, omdat koekies ♡ Ennnn gooide heel het recept om. Ik mis de laatste tijd iets in mijn leven. Iets lekkers en makkelijks als ontbijt. Iets wat je gewoon kan pakken en wegduwen. Aangezien ik voor het meisje heel druk bezig ben vergeet ik mezelf geregeld. Deze koekies zijn het perfecte 'ombouw materiaal'!
De melen verving ik door havermout/meel en quinoa, de sprinkels door rozijn en cranberry en in plaats van suiker (en een gedeelte van de boter) appelstroop en honing. En daar waren ze dan. Lelijk, maar super lekker ♡
Kleine toevoeging aan het recept;
* havermeel maak je door havermout tot meel te malen in je keukenmachine, simpel hè!
* de notenpasta maak ik door 25gr amandelen, 25gr zonnebloempitten en 25gr pinda's met 2ml olijfolie tot een pasta te malen. Lekker makkelijk en super voedzaam!
Verwarm de oven voor op 200 graden
Mix de melen en bakpoeder door elkaar in een beslagkom
Snijd de roomboter in blokjes en klop samen met de appelstroop tot een pasta
Schep de notenpasta, honing en ei erbij en klop goed door elkaar
Doe je melenmix, cranberries en rozijnen bij de 'natte' ingrediënten en roer door elkaar
Wil je stukjes chocolade in je koek, dan is dit het moment om dit toe te voegen
Maak van je beslag balletjes ter grote van een golfbal, en druk ze plat tot een koekje
Bak ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat in 10 minuten gaar en bruin
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Mix de melen en bakpoeder door elkaar in een beslagkom
Snijd de roomboter in blokjes en klop samen met de appelstroop tot een pasta
Schep de notenpasta, honing en ei erbij en klop goed door elkaar
Doe je melenmix, cranberries en rozijnen bij de 'natte' ingrediënten en roer door elkaar
Wil je stukjes chocolade in je koek, dan is dit het moment om dit toe te voegen
Maak van je beslag balletjes ter grote van een golfbal, en druk ze plat tot een koekje
Bak ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat in 10 minuten gaar en bruin
Speak Your Mind