• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / FBS: Ontbijtkoekies van Melissa

FBS: Ontbijtkoekies van Melissa

30 september 2019 door Kas Reageer

Vandaag is het de laatste dag van september. De regen weet niet van ophouden en de straten liggen al vol met blaadjes. De herfst is lekker vroeg dit jaar. Ik hou echt van de herfst. Al die mooie kleuren vind ik echt prachtig, ik kan daar echt van genieten. Ik hou alleen niet van regen. En jammer genoeg hoort dat echt bij dit jaargetijde Gelukkig komt na regen zonneschijn, en als je een beetje geluk hebt, zie je ook een mooie regenboog. 

Het einde van de maand betekend ook dat het het weer tijd is voor de foodblogswap. Deze maand kreeg ik de website van Melissa toegewezen, lislovescooking. Melissa heeft een breed assortiment aan recepten en bakt glutenvrij. Als je een kijkje gaat nemen en een leuk recept vind kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het glutenvrije bakmeel te vervangen met gewone bloem of speltmeel

Ik koos voor de Amerikaanse koekjes met sprinkels, omdat koekies ♡ Ennnn gooide heel het recept om. Ik mis de laatste tijd iets in mijn leven. Iets lekkers en makkelijks als ontbijt. Iets wat je gewoon kan pakken en wegduwen. Aangezien ik voor het meisje heel druk bezig ben vergeet ik mezelf geregeld. Deze koekies zijn het perfecte 'ombouw materiaal'!

De melen verving ik door havermout/meel en quinoa, de sprinkels door rozijn en cranberry en in plaats van suiker (en een gedeelte van de boter) appelstroop en honing. En daar waren ze dan. Lelijk, maar super lekker ♡

Kleine toevoeging aan het recept;

* havermeel maak je door havermout tot meel te malen in je keukenmachine, simpel hè! 

* de notenpasta maak ik door 25gr amandelen, 25gr zonnebloempitten en 25gr pinda's met 2ml olijfolie tot een pasta te malen. Lekker makkelijk en super voedzaam! 

20190930_100252
20190930_091201
20190930_091231

AuteurKasMoeilijkheidBeginner

Bereidingstijd15 minBaktijd10 minTotaal25 min

 90 gr havermeel *
 45 gr havermout
 0,50 theelepel bakpoeder
 45 gr gepofte quinoa
 60 gr roomboter
 60 gr appelstroop
 75 gr notenpasta *
 50 gr honing
 1 ei
 50 gr gedroogde cranberry
 50 gr rozijntjes
 in stukken gehakte chocolade *optioneel

1

Verwarm de oven voor op 200 graden

2

Mix de melen en bakpoeder door elkaar in een beslagkom

3

Snijd de roomboter in blokjes en klop samen met de appelstroop tot een pasta

4

Schep de notenpasta, honing en ei erbij en klop goed door elkaar

5

Doe je melenmix, cranberries en rozijnen bij de 'natte' ingrediënten en roer door elkaar

6

Wil je stukjes chocolade in je koek, dan is dit het moment om dit toe te voegen

7

Maak van je beslag balletjes ter grote van een golfbal, en druk ze plat tot een koekje

8

Bak ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat in 10 minuten gaar en bruin

Ingrediënten

 90 gr havermeel *
 45 gr havermout
 0,50 theelepel bakpoeder
 45 gr gepofte quinoa
 60 gr roomboter
 60 gr appelstroop
 75 gr notenpasta *
 50 gr honing
 1 ei
 50 gr gedroogde cranberry
 50 gr rozijntjes
 in stukken gehakte chocolade *optioneel

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden

2

Mix de melen en bakpoeder door elkaar in een beslagkom

3

Snijd de roomboter in blokjes en klop samen met de appelstroop tot een pasta

4

Schep de notenpasta, honing en ei erbij en klop goed door elkaar

5

Doe je melenmix, cranberries en rozijnen bij de 'natte' ingrediënten en roer door elkaar

6

Wil je stukjes chocolade in je koek, dan is dit het moment om dit toe te voegen

7

Maak van je beslag balletjes ter grote van een golfbal, en druk ze plat tot een koekje

8

Bak ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat in 10 minuten gaar en bruin

FBS ontbijtkoekies van Melissa
Ingrediënten Bereiding

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Koekies, Ontbijt, Recepten

« Knapperige wafels met spek en maple syrup
FBS amandel kokos cups van Pauline »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram has returned invalid data.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer