Het is alweer de allerlaatste dag van deze maand. Mei is bijna op z'n eind. Wat is deze maand snel voorbij gevlogen zeg. Niet normaal. Gelukkig ben ik nog wel nét op tijd voor de foodblogswap. Ik mocht iets bakken van de website van Inge; Knoeien met Inge. Inge heeft echt een super leuke website en is van alle markten thuis. Jullie weten dat ik het meeste hou van koekies enzo, dus ben als eerste de categorie zoete yumminess gaan doorspitten. Al snel vond ik waar ik naar op zoek was; millionaire's shortbread... Ohhhh en het was zo lekker! Twee hele dagen heeft het kunnen overleven in dit huishouden... Eerlijk, eigenlijk 1,5. En ik at bijna de helft... ssshhttt niet doorvertellen!
Inge maakte haar shortbread met tarwemeel en suiker, de caramel van een blikje gecondenseerde melk. Dit is, jammer genoeg, echt een no-go hier. Ten eerste kan ik het dan niet opeten, ten tweede kan ik het dan niet (voor de helft) opeten Dus ik probeerde hem koolhydraatarm te maken. Hierdoor is er niet veel overgebleven van het originele recept. Sorry Inge!
Zoals je misschien al kan zien op de foto heb ik echt bleekscheten caramel gemaakt. Ik maakte hem van isomalt, aangezien mijn erythritol op was. Na tien minuten roeren en roeren en roeren kwam ik erachter dat isomalt niet karameliseert. Dussss bijna een fail. Ik heb er een handje basterdsuiker bij gegooid om het toch nog een beetje op caramel te laten lijken. Niet echt koolhydraatarm. Maar als jij niet dezelfde fout maakt als ik, ziet jou caramel er zeker weten beter uit haha
Ik ga dit recept van de week nog een keer maken. Eens kijken of ik er deze keer wél af kan blijven.
Even een side note, het lijkt erg veel werk maar het valt reuze mee. Het shortbread deeg is overigens ook voor meer recepten te gebruiken. Als taartbodem bijvoorbeeld, en zonder vanille leent het zich perfect voor hartige gerechten.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier
Doe de droge ingrediënten, kokosmeel, erythritol en zout, in een beslagkom en mix even goed
Snijd de roomboter door je kokosmeel mengsel tot je een kruimeldeeg hebt
Kneed de eieren en de vanille er snel doorheen
Druk het deeg in het bakblik, prik er wat gaatjes in en bak 10 á 15 minuten tot de randjes ietwat gekleurd zijn
Laat de bodem afkoelen voor je de caramel eroverheen giet
Smelt de boter samen met de erythritol op middelhoog vuur tot hij mooi bruin is
Schenk de ongeklopte slagroom erbij en laat nog een minuut of 5 indikken op het fornuis
Schenk de caramel over de shortbread bodem en zet in de koelkast tot het volledig is afgekoeld
Smelt de chocolade met het klontje boter au bain marie
Als de chocolade gaat borrelen bij de randjes schenk je de slagroom erbij
Laat je chocolade mengsel even afkoelen en schenk het daarna over de caramel laag
Zet je millionaire's shortbread in de koelkast tot de chocolade hard is
Je snijdt hem het beste met een warm mes, en niet vergeten; eet met mate!
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier
Doe de droge ingrediënten, kokosmeel, erythritol en zout, in een beslagkom en mix even goed
Snijd de roomboter door je kokosmeel mengsel tot je een kruimeldeeg hebt
Kneed de eieren en de vanille er snel doorheen
Druk het deeg in het bakblik, prik er wat gaatjes in en bak 10 á 15 minuten tot de randjes ietwat gekleurd zijn
Laat de bodem afkoelen voor je de caramel eroverheen giet
Smelt de boter samen met de erythritol op middelhoog vuur tot hij mooi bruin is
Schenk de ongeklopte slagroom erbij en laat nog een minuut of 5 indikken op het fornuis
Schenk de caramel over de shortbread bodem en zet in de koelkast tot het volledig is afgekoeld
Smelt de chocolade met het klontje boter au bain marie
Als de chocolade gaat borrelen bij de randjes schenk je de slagroom erbij
Laat je chocolade mengsel even afkoelen en schenk het daarna over de caramel laag
Zet je millionaire's shortbread in de koelkast tot de chocolade hard is
Je snijdt hem het beste met een warm mes, en niet vergeten; eet met mate!
Speak Your Mind