• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

Bewust en gezond, maar vooral erg lekker!

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Koolhydraatarm / FBS Millionaire’s Shortbread van Inge

FBS Millionaire’s Shortbread van Inge

31 mei 2019 door Kas Reageer

Het is alweer de allerlaatste dag van deze maand. Mei is bijna op z'n eind. Wat is deze maand snel voorbij gevlogen zeg. Niet normaal. Gelukkig ben ik nog wel nét op tijd voor de foodblogswap. Ik mocht iets bakken van de website van Inge; Knoeien met Inge. Inge heeft echt een super leuke website en is van alle markten thuis. Jullie weten dat ik het meeste hou van koekies enzo, dus ben als eerste de categorie zoete yumminess gaan doorspitten. Al snel vond ik waar ik naar op zoek was; millionaire's shortbread... Ohhhh en het was zo lekker! Twee hele dagen heeft het kunnen overleven in dit huishouden... Eerlijk, eigenlijk 1,5. En ik at bijna de helft... ssshhttt niet doorvertellen!

Inge maakte haar shortbread met tarwemeel en suiker, de caramel van een blikje gecondenseerde melk. Dit is, jammer genoeg, echt een no-go hier. Ten eerste kan ik het dan niet opeten, ten tweede kan ik het dan niet (voor de helft) opeten Dus ik probeerde hem koolhydraatarm te maken. Hierdoor is er niet veel overgebleven van het originele recept. Sorry Inge! 

Zoals je misschien al kan zien op de foto heb ik echt bleekscheten caramel gemaakt. Ik maakte hem van isomalt, aangezien mijn erythritol op was. Na tien minuten roeren en roeren en roeren kwam ik erachter dat isomalt niet karameliseert. Dussss bijna een fail. Ik heb er een handje basterdsuiker bij gegooid om het toch nog een beetje op caramel te laten lijken. Niet echt koolhydraatarm. Maar als jij niet dezelfde fout maakt als ik, ziet jou caramel er zeker weten beter uit haha

Ik ga dit recept van de week nog een keer maken. Eens kijken of ik er deze keer wél af kan blijven. 

Even een side note, het lijkt erg veel werk maar het valt reuze mee. Het shortbread deeg is overigens ook voor meer recepten te gebruiken. Als taartbodem bijvoorbeeld, en zonder vanille leent het zich perfect voor hartige gerechten.

AuteurKasMoeilijkheidIntermediate

Bereidingstijd1 uurBaktijd15 minTotaal1 uur 15 min

Ingrediënten shortbread
 85 gr kokosmeel
 35 gr erythritol
 snuf zout
 110 gr koude roomboter in blokjes
 2 eieren
 1 theelepel vanille extract
Ingrediënten caramel laag
 280 gr roomboter
 240 gr ongeklopte slagroom
 75 gr erythritol
Ingrediënten chocolade laag
 200 gram extra pure chocolade (min 80/85%)
 75 ml ongeklopte slagroom

Shortbread maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier

2

Doe de droge ingrediënten, kokosmeel, erythritol en zout, in een beslagkom en mix even goed

3

Snijd de roomboter door je kokosmeel mengsel tot je een kruimeldeeg hebt

4

Kneed de eieren en de vanille er snel doorheen

5

Druk het deeg in het bakblik, prik er wat gaatjes in en bak 10 á 15 minuten tot de randjes ietwat gekleurd zijn

6

Laat de bodem afkoelen voor je de caramel eroverheen giet

Caramel laag maken
7

Smelt de boter samen met de erythritol op middelhoog vuur tot hij mooi bruin is

8

Schenk de ongeklopte slagroom erbij en laat nog een minuut of 5 indikken op het fornuis

9

Schenk de caramel over de shortbread bodem en zet in de koelkast tot het volledig is afgekoeld

Chocolade laag maken
10

Smelt de chocolade met het klontje boter au bain marie

11

Als de chocolade gaat borrelen bij de randjes schenk je de slagroom erbij

12

Laat je chocolade mengsel even afkoelen en schenk het daarna over de caramel laag

13

Zet je millionaire's shortbread in de koelkast tot de chocolade hard is

14

Je snijdt hem het beste met een warm mes, en niet vergeten; eet met mate!

Ingrediënten

Ingrediënten shortbread
 85 gr kokosmeel
 35 gr erythritol
 snuf zout
 110 gr koude roomboter in blokjes
 2 eieren
 1 theelepel vanille extract
Ingrediënten caramel laag
 280 gr roomboter
 240 gr ongeklopte slagroom
 75 gr erythritol
Ingrediënten chocolade laag
 200 gram extra pure chocolade (min 80/85%)
 75 ml ongeklopte slagroom

Bereiding

Shortbread maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier

2

Doe de droge ingrediënten, kokosmeel, erythritol en zout, in een beslagkom en mix even goed

3

Snijd de roomboter door je kokosmeel mengsel tot je een kruimeldeeg hebt

4

Kneed de eieren en de vanille er snel doorheen

5

Druk het deeg in het bakblik, prik er wat gaatjes in en bak 10 á 15 minuten tot de randjes ietwat gekleurd zijn

6

Laat de bodem afkoelen voor je de caramel eroverheen giet

Caramel laag maken
7

Smelt de boter samen met de erythritol op middelhoog vuur tot hij mooi bruin is

8

Schenk de ongeklopte slagroom erbij en laat nog een minuut of 5 indikken op het fornuis

9

Schenk de caramel over de shortbread bodem en zet in de koelkast tot het volledig is afgekoeld

Chocolade laag maken
10

Smelt de chocolade met het klontje boter au bain marie

11

Als de chocolade gaat borrelen bij de randjes schenk je de slagroom erbij

12

Laat je chocolade mengsel even afkoelen en schenk het daarna over de caramel laag

13

Zet je millionaire's shortbread in de koelkast tot de chocolade hard is

14

Je snijdt hem het beste met een warm mes, en niet vergeten; eet met mate!

FBS Millionaire’s Shortbread
Ingrediënten Bereiding

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Koolhydraatarm, Recepten, Tussendoortjes Tags: caramel, foodblogswap, foodblogswap mei, kidsproof, knoeien met inge, koek, kokosmeel, koolhydraatarm, koolhydraatarm tussendoortje, milloinaire shortbread

« keto pizza muffins met amandelmeel
Koolhydraatarme Worstenbroodjes »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Even Voorstellen

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

· COPYRIGHT © 2014 - 2019 · Koekies! enzo · Privacyverklaring ·

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer