• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / FBS: Lemonbars van Veronique

FBS: Lemonbars van Veronique

1 mei 2019 door Kas Reageer

En het is alweer mei! De tijd is voorbij gevlogen... Volgende maand wordt onze dochter alweer 2 jaar Het is gewoon niet te geloven eigenlijk... De nieuwe maand betekent ook weer een foodblogswap recept. Ik ben te laat het met plaatsen... Ik kreeg de website van Simone toegewezen, maar daar heb ik in maart ook al iets van gemaakt. Dus heb ik hem geruild voor de website van Veronique en Marco. Ohmydish is in 2014 opgericht en er wordt 2 x per week een nieuw recept geplaatst. De recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. En dat is het belangrijkste!

Ik had in eerste instantie gekozen voor de Antilliaanse pastechi en wilde hem met fathead deeg maken zodat het een koolhydraatarm gerecht werd. Maar al mijn pogingen mislukten. Het deeg wilde niet. Dus koos ik iets anders! Ik ben overigens nog wel van plan om de pastechi's te maken.. Alleen niet voor de foodblogswap. 

Tijdens het scrollen kwam ik de lemon bars tegen. Mijn vrouw heeft een grote liefde voor citroen, dus heb niet verder gekeken en ben aan de slag gegaan. Ik heb een paar dingetjes veranderd aan het recept. Ik maakte de bodem met amandelmeel en gebruikte geen suiker maar erythritol. Hierdoor zijn de lemon bars geschikt voor een koolhydraatarm dieet! En natuurlijk net zo lekker als het orignele recept

Volgens de berekeningen van MyFitnessPal, per stukje:

- 2 koolhydraten

- 1 gram voedingsvezel

- 19 gram vet

- 8 gram eiwit

Ik heb het geheel in 16 stukjes gesneden. Daar is bovenstaande berekening ook op gebaseerd. Wil je netto koolhydraten berekenen, dan trek je de polyolen en voedingsvezels eraf. Ik heb de polyolen niet meegeteld in het totaal. En als je de voedingsvezels eraf haalt zie je dat een stukje, maar 1 koolhydraat is. Tijd voor een feestje dus haha ;)  

 

IMG_9058
IMG_9060
IMG_9069

AuteurKasMoeilijkheidBeginner

Bereidingstijd15 minBaktijd40 minTotaal55 min

Ingrediënten bodem
 90 gr gesmolten roomboter
 200 gr amandelmeel
 1 theelepel vanille extract
 snufje zout
Ingrediënten citroenlaag
 4 eieren
 2 eigelen
 100 gr erythritol
 30 gr kokosmeel
 150 ml citroensap
 rasp van 2 citroenen

De bodem maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden

2

Smelt de roomboter en meng het met het amandelmeel, de vanille en het zout

3

Bekleed een brownieblik met bakpapier, schep het mengsel hierin en druk het plat met met je handen of de achterkant van een lepel. Zorg dat de laag zo egaal mogelijk is.

4

Bak de bodem in 15 tot 20 minuten gaar, afhankelijk van je oven.

De citroenlaag maken
5

Verlaag de oven temperatuur naar 150 graden

6

Doe de eieren en het eigeel, kokosmeel, erythritol, citroenrasp en citroensap in een beslagkom en klop tot het een egaal geheel is

7

Giet je citroen mengsel op de bodem en zet je lemon bars to be terug in de oven. Bak het geheel nog een minuut of 20/25, tot de citroenlaag stevig is geworden

8

Laat de lemon bars eerst goed afkoelen, voor je ze uit het bakblik haalt en gaat snijden

Ingrediënten

Ingrediënten bodem
 90 gr gesmolten roomboter
 200 gr amandelmeel
 1 theelepel vanille extract
 snufje zout
Ingrediënten citroenlaag
 4 eieren
 2 eigelen
 100 gr erythritol
 30 gr kokosmeel
 150 ml citroensap
 rasp van 2 citroenen

Bereiding

De bodem maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden

2

Smelt de roomboter en meng het met het amandelmeel, de vanille en het zout

3

Bekleed een brownieblik met bakpapier, schep het mengsel hierin en druk het plat met met je handen of de achterkant van een lepel. Zorg dat de laag zo egaal mogelijk is.

4

Bak de bodem in 15 tot 20 minuten gaar, afhankelijk van je oven.

De citroenlaag maken
5

Verlaag de oven temperatuur naar 150 graden

6

Doe de eieren en het eigeel, kokosmeel, erythritol, citroenrasp en citroensap in een beslagkom en klop tot het een egaal geheel is

7

Giet je citroen mengsel op de bodem en zet je lemon bars to be terug in de oven. Bak het geheel nog een minuut of 20/25, tot de citroenlaag stevig is geworden

8

Laat de lemon bars eerst goed afkoelen, voor je ze uit het bakblik haalt en gaat snijden

FBS lemon bars
Ingrediënten Bereiding

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Koolhydraatarm, Recepten, Toetje, Tussendoortjes Tags: Amandelmeel, citroen, erythritol, foodblogswap, foodblogswap april 2019, keto, ketogenic, koolhydraat arm dieet, koolhydraatarm, lemon bars, ohmydish.nl, shortbread

« DIY: aardappel stempels
keto pizza muffins met amandelmeel »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram has returned invalid data.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer