En het is alweer mei! De tijd is voorbij gevlogen... Volgende maand wordt onze dochter alweer 2 jaar Het is gewoon niet te geloven eigenlijk... De nieuwe maand betekent ook weer een foodblogswap recept. Ik ben te laat het met plaatsen... Ik kreeg de website van Simone toegewezen, maar daar heb ik in maart ook al iets van gemaakt. Dus heb ik hem geruild voor de website van Veronique en Marco. Ohmydish is in 2014 opgericht en er wordt 2 x per week een nieuw recept geplaatst. De recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. En dat is het belangrijkste!
Ik had in eerste instantie gekozen voor de Antilliaanse pastechi en wilde hem met fathead deeg maken zodat het een koolhydraatarm gerecht werd. Maar al mijn pogingen mislukten. Het deeg wilde niet. Dus koos ik iets anders! Ik ben overigens nog wel van plan om de pastechi's te maken.. Alleen niet voor de foodblogswap.
Tijdens het scrollen kwam ik de lemon bars tegen. Mijn vrouw heeft een grote liefde voor citroen, dus heb niet verder gekeken en ben aan de slag gegaan. Ik heb een paar dingetjes veranderd aan het recept. Ik maakte de bodem met amandelmeel en gebruikte geen suiker maar erythritol. Hierdoor zijn de lemon bars geschikt voor een koolhydraatarm dieet! En natuurlijk net zo lekker als het orignele recept
Volgens de berekeningen van MyFitnessPal, per stukje:
- 2 koolhydraten
- 1 gram voedingsvezel
- 19 gram vet
- 8 gram eiwit
Ik heb het geheel in 16 stukjes gesneden. Daar is bovenstaande berekening ook op gebaseerd. Wil je netto koolhydraten berekenen, dan trek je de polyolen en voedingsvezels eraf. Ik heb de polyolen niet meegeteld in het totaal. En als je de voedingsvezels eraf haalt zie je dat een stukje, maar 1 koolhydraat is. Tijd voor een feestje dus haha ;)
Verwarm de oven voor op 180 graden
Smelt de roomboter en meng het met het amandelmeel, de vanille en het zout
Bekleed een brownieblik met bakpapier, schep het mengsel hierin en druk het plat met met je handen of de achterkant van een lepel. Zorg dat de laag zo egaal mogelijk is.
Bak de bodem in 15 tot 20 minuten gaar, afhankelijk van je oven.
Verlaag de oven temperatuur naar 150 graden
Doe de eieren en het eigeel, kokosmeel, erythritol, citroenrasp en citroensap in een beslagkom en klop tot het een egaal geheel is
Giet je citroen mengsel op de bodem en zet je lemon bars to be terug in de oven. Bak het geheel nog een minuut of 20/25, tot de citroenlaag stevig is geworden
Laat de lemon bars eerst goed afkoelen, voor je ze uit het bakblik haalt en gaat snijden
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Smelt de roomboter en meng het met het amandelmeel, de vanille en het zout
Bekleed een brownieblik met bakpapier, schep het mengsel hierin en druk het plat met met je handen of de achterkant van een lepel. Zorg dat de laag zo egaal mogelijk is.
Bak de bodem in 15 tot 20 minuten gaar, afhankelijk van je oven.
Verlaag de oven temperatuur naar 150 graden
Doe de eieren en het eigeel, kokosmeel, erythritol, citroenrasp en citroensap in een beslagkom en klop tot het een egaal geheel is
Giet je citroen mengsel op de bodem en zet je lemon bars to be terug in de oven. Bak het geheel nog een minuut of 20/25, tot de citroenlaag stevig is geworden
Laat de lemon bars eerst goed afkoelen, voor je ze uit het bakblik haalt en gaat snijden
Speak Your Mind