Ja ja, deze keer ben ik echt te laat... Het is vandaag 1 juli, volop zomer. En toch blijft de hoest bagger hier hangen in huis. Keelpijn, hoofdpijn en alle ellende die daar bij hoort. Het kleinste meisje en ik hebben nergens last van, maar de jongens en mijn vrouw wel. Echt al weken.Toen ik voor de foodblogswap op de website Plateful Flavors aan het rondsnuffelen was naar iets leuks, maakte mijn hart een sprongetje toen ik het recept zag voor een drankje dat je immuunsysteem een boost geeft. Precies wat we nodig hebben nu!
Plateful Flavors is een in het Engels geschreven blog, van Sonja, ze woont in Luxembourg samen met haar man en twee zoons. Ze houdt van lekker koken, met veel groenten en andere gezonde ingrediënten. Ze schrijft op haar website;
Ik ben dol op het maken van gezonde en voedzame maaltijden met seizoensproducten. Ik hou echt van salades in alle kleuren en smaken en maak altijd grote kommen. Dat is wat mij inspireerde om mijn blog "plateful flavours" te noemen.
Het is ook echt een passende naam voor Sonja's blog. Hij barst van de kleurrijke mooie foto's. Foto's waar je trek van krijgt.
Maar goed, ik vond dus de 'immune boosting ginger shots' en wist gewoon dat ik daar wel iets mee zou kunnen. Want als je niet lekker bent, je immuunsysteem wel een opkikker kan gebruiken én het is 25 graden +, denk ik aan ijsjes. Niet zomaar ijsjes, maar dat soort dat ook goed voor je is. Met yoghurt, biologisch sinaasappelsap, gember, kurkuma en rauwe honing ♡ Klinkt goed hé!
Waarom koos ik voor deze ingrediënten? Omdat kurkuma (curcumine) en gember alle twee bekend staan als een booster voor je immuunsysteem, gember werkt daarnaast ook ontstekingsremmend en zuivert je lichaam. Sinaasappelsap zit bomvol vitamine C, precies wat je nodig hebt als je snotterig bent. Echte power ijsjes dus! Als laatste een geheim ingredient... Je zal wel denken huh?!? Maar dit kleine snufje zorgt ervoor dat de kurkuma beter wordt opgenomen door je lichaam. Niet vergeten dus.
Sidenote; Hoeveel je nodig hebt van elk ingredient is afhankelijk van de grootte van je ijsvormpjes. In de mijne past 86ml per vormpje en ik maakte drie ijsjes, omdat de vriezer een beetje vol zat, dus 258ml in totaal. Check dit dus even van te voren!
Hier komt 'ie dan!
Doe alle ingrediënten in je keukenmachine of bullet en laat hem een paar minuten draaien tot alles goed vermengt is
Schenk je vormpjes vol en doe de bijbehorende stokjes erop, of gebruik houten stokjes, net als ik. Kies je voor houten stokjes, werkt dit het beste als je ze door een stukje bakpapier heen drukt. Bakpapier blijft goed liggen en de stokjes zakken er niet doorheen.
Zet de vormpjes in de vriezer en laat ze daar tot ze helemaal bevroren zijn
Ingrediënten
Bereiding
Doe alle ingrediënten in je keukenmachine of bullet en laat hem een paar minuten draaien tot alles goed vermengt is
Schenk je vormpjes vol en doe de bijbehorende stokjes erop, of gebruik houten stokjes, net als ik. Kies je voor houten stokjes, werkt dit het beste als je ze door een stukje bakpapier heen drukt. Bakpapier blijft goed liggen en de stokjes zakken er niet doorheen.
Zet de vormpjes in de vriezer en laat ze daar tot ze helemaal bevroren zijn
Speak Your Mind