• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

Bewust en gezond, maar vooral erg lekker!

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / FBS: Chocolade pizza van Elsa

FBS: Chocolade pizza van Elsa

25 februari 2019 door Kas 2 Reacties

De maand februari is weer bijna voorbij, nog een paar dagen en dan is het maart! Lente, here we come! Zo zin in! Weet je waar ik ook zo'n zin in had? De foodblogswap van deze maand! Ik kreeg de blog van Elsa toegewezen. Ik heb eerlijk gezegd niet heel veel hoeven zoeken. Toen ik haar recept voor chocolade pizza zag, was ik meteen verkocht. Toen ik aan de kinderen vertelde dat ik dit recept ging maken, waren ze nog blijer dan ik was toen ik het recept vond haha!

Elsa maakte deze pizza voor Pasen. Nou wil ik dat ook wel doen, maar het duurt nog even voor het Pasen is. Wij eten 'm lekker zo, bij de koffie. En misschien een stukje tussendoor, voor de lekkere trek. Ssshhhttt! Niet doorvertellen!

Aangezien ik nog steeds aan het diëten ben, moest ik aardig wat aanpassingen maken. Ik maakte een zelf een bodem en ik gebruikte extra pure chocolade met een suikervervanger om het bittere eraf te halen. Laatst deelde ik een recept voor koolhydraatarme pizzabodem met jullie. Dit is dezelfde bodem, maar dan zonder kruiden. In plaats daarvan zit er een eetlepel 'suiker' in en een beetje vanille.

En ik moet eerlijk zeggen dat ik in eerste instantie erg aan het twijfelen was, of het wel lekker zou zijn, maar uiteindelijk was mijn gepieker nergens voor nodig! De pizza was heer-lijk! Natuurlijk heb ik hem niet helemaal in mijn eentje opgevreten. En ook niet in één keer. Maar dat stukje bij de koffie was zeker weten geen straf! Zelfs de jongens vonden hem heerlijk! 

Dus dames en heren, snel aan de bak! En smelt, en smeer...

IMG_4830
IMG-4834
IMG_4838

AuteurKasMoeilijkheidBeginner

Bereidingstijd30 minBaktijd10 minTotaal40 min

Benodigheden voor de bodem;
 40 gr kokosmeel
 ½ bakpoeder
 1 theelepel psylliumhusk
 1 eetlepels erythritol of andere suikervervanger
 50 gr mozzarella
 50 gr roomboter, gesmolten
 2 theelepel vanille extract
 4 eieren
Chocolade ganache en pindakaas drizzle;
 100 ml ongeklopte slagroom
 100 gr extra pure chocolade (85% - 90%)
 2 eetlepels erythritol of andere suikervervanger
 1 eetlepels pindakaas
 ½ eetlepels kokosolie, gesmolten

1

Meng de droge ingrediënten, kokosmeel, bakpoeder, psylliumhusk, en erythritol in een beslagkom

2

Hak de mozzarella klein in je keukenmachine, bullet of miniblender

3

Doe de gesmolten boter, vanille en eieren bij je kokosmeel mengsel. Als laatste doe je ook de mozzarella erbij

4

Roer het goed door elkaar, tot je een samenhangend deegje hebt

5

Rol je deeg uit tussen twee vellen bakpapier en vorm het zo nodig een beetje bij met je handen. Is je deeg te plakkerig en niet kneedbaar, dan kun je het ook uitsmeren met de bolle kant van een lepel

6

Bak je pizzabodem, op het bakpapier, ongeveer 10 minuten, tot hij stevig aanvoelt en de randjes iets verkleurd zijn

7

Laat de bodem volledig afkoelen

8

Doe de slagroom in een pannetje en verwarm op middelhoog vuur. Wil je zoete chocolade, doe er dan een of twee eetlepels erythritol bij. Als de randjes gaan borrelen haal je de pan van het vuur en doe je de chocolade er ook bij. Blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is

9

Roer de pindakaas en de gesmolten kokosolie tot een geheel

10

Smeer de chocolade ganache over je pizza en versier hem met de pindakaas

Ingrediënten

Benodigheden voor de bodem;
 40 gr kokosmeel
 ½ bakpoeder
 1 theelepel psylliumhusk
 1 eetlepels erythritol of andere suikervervanger
 50 gr mozzarella
 50 gr roomboter, gesmolten
 2 theelepel vanille extract
 4 eieren
Chocolade ganache en pindakaas drizzle;
 100 ml ongeklopte slagroom
 100 gr extra pure chocolade (85% - 90%)
 2 eetlepels erythritol of andere suikervervanger
 1 eetlepels pindakaas
 ½ eetlepels kokosolie, gesmolten

Bereiding

1

Meng de droge ingrediënten, kokosmeel, bakpoeder, psylliumhusk, en erythritol in een beslagkom

2

Hak de mozzarella klein in je keukenmachine, bullet of miniblender

3

Doe de gesmolten boter, vanille en eieren bij je kokosmeel mengsel. Als laatste doe je ook de mozzarella erbij

4

Roer het goed door elkaar, tot je een samenhangend deegje hebt

5

Rol je deeg uit tussen twee vellen bakpapier en vorm het zo nodig een beetje bij met je handen. Is je deeg te plakkerig en niet kneedbaar, dan kun je het ook uitsmeren met de bolle kant van een lepel

6

Bak je pizzabodem, op het bakpapier, ongeveer 10 minuten, tot hij stevig aanvoelt en de randjes iets verkleurd zijn

7

Laat de bodem volledig afkoelen

8

Doe de slagroom in een pannetje en verwarm op middelhoog vuur. Wil je zoete chocolade, doe er dan een of twee eetlepels erythritol bij. Als de randjes gaan borrelen haal je de pan van het vuur en doe je de chocolade er ook bij. Blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is

9

Roer de pindakaas en de gesmolten kokosolie tot een geheel

10

Smeer de chocolade ganache over je pizza en versier hem met de pindakaas

FBS: chocolade pizza
Ingrediënten Bereiding

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Koekies, Koolhydraatarm, Ongezond!, Recepten, Tussendoortjes Tags: chocolade pizza, elsarblog.nl, erythritol, fbs, foodblogswap, foodblogswap februari 2019, keto, kokosmeel, kokosolie, koolhydraat beperkt, koolhydraatarm, koolhydraatarm dieet, koolhydraatarm tussendoortje, pindakaas, pure chocolade, vanille

« Pizzabodem van kokosmeel
FBS: Spinaziewrap van Simone »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

2 reacties op “FBS: Chocolade pizza van Elsa”

  1. ElsaRblog (@ElsaRblog) schreef:
    26 februari 2019 om 07:57

    Ziet er erg goed uit!

    Beantwoorden
    • Kas schreef:
      26 februari 2019 om 11:15

      Dankjewel! Hij is ook errug lekker! Bedankt voor dit recept

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Even Voorstellen

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

· COPYRIGHT © 2014 - 2019 · Koekies! enzo · Privacyverklaring ·

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer