De maand februari is weer bijna voorbij, nog een paar dagen en dan is het maart! Lente, here we come! Zo zin in! Weet je waar ik ook zo'n zin in had? De foodblogswap van deze maand! Ik kreeg de blog van Elsa toegewezen. Ik heb eerlijk gezegd niet heel veel hoeven zoeken. Toen ik haar recept voor chocolade pizza zag, was ik meteen verkocht. Toen ik aan de kinderen vertelde dat ik dit recept ging maken, waren ze nog blijer dan ik was toen ik het recept vond haha!
Elsa maakte deze pizza voor Pasen. Nou wil ik dat ook wel doen, maar het duurt nog even voor het Pasen is. Wij eten 'm lekker zo, bij de koffie. En misschien een stukje tussendoor, voor de lekkere trek. Ssshhhttt! Niet doorvertellen!
Aangezien ik nog steeds aan het diëten ben, moest ik aardig wat aanpassingen maken. Ik maakte een zelf een bodem en ik gebruikte extra pure chocolade met een suikervervanger om het bittere eraf te halen. Laatst deelde ik een recept voor koolhydraatarme pizzabodem met jullie. Dit is dezelfde bodem, maar dan zonder kruiden. In plaats daarvan zit er een eetlepel 'suiker' in en een beetje vanille.
En ik moet eerlijk zeggen dat ik in eerste instantie erg aan het twijfelen was, of het wel lekker zou zijn, maar uiteindelijk was mijn gepieker nergens voor nodig! De pizza was heer-lijk! Natuurlijk heb ik hem niet helemaal in mijn eentje opgevreten. En ook niet in één keer. Maar dat stukje bij de koffie was zeker weten geen straf! Zelfs de jongens vonden hem heerlijk!
Dus dames en heren, snel aan de bak! En smelt, en smeer...
Meng de droge ingrediënten, kokosmeel, bakpoeder, psylliumhusk, en erythritol in een beslagkom
Hak de mozzarella klein in je keukenmachine, bullet of miniblender
Doe de gesmolten boter, vanille en eieren bij je kokosmeel mengsel. Als laatste doe je ook de mozzarella erbij
Roer het goed door elkaar, tot je een samenhangend deegje hebt
Rol je deeg uit tussen twee vellen bakpapier en vorm het zo nodig een beetje bij met je handen. Is je deeg te plakkerig en niet kneedbaar, dan kun je het ook uitsmeren met de bolle kant van een lepel
Bak je pizzabodem, op het bakpapier, ongeveer 10 minuten, tot hij stevig aanvoelt en de randjes iets verkleurd zijn
Laat de bodem volledig afkoelen
Doe de slagroom in een pannetje en verwarm op middelhoog vuur. Wil je zoete chocolade, doe er dan een of twee eetlepels erythritol bij. Als de randjes gaan borrelen haal je de pan van het vuur en doe je de chocolade er ook bij. Blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is
Roer de pindakaas en de gesmolten kokosolie tot een geheel
Smeer de chocolade ganache over je pizza en versier hem met de pindakaas
Ingrediënten
Bereiding
Meng de droge ingrediënten, kokosmeel, bakpoeder, psylliumhusk, en erythritol in een beslagkom
Hak de mozzarella klein in je keukenmachine, bullet of miniblender
Doe de gesmolten boter, vanille en eieren bij je kokosmeel mengsel. Als laatste doe je ook de mozzarella erbij
Roer het goed door elkaar, tot je een samenhangend deegje hebt
Rol je deeg uit tussen twee vellen bakpapier en vorm het zo nodig een beetje bij met je handen. Is je deeg te plakkerig en niet kneedbaar, dan kun je het ook uitsmeren met de bolle kant van een lepel
Bak je pizzabodem, op het bakpapier, ongeveer 10 minuten, tot hij stevig aanvoelt en de randjes iets verkleurd zijn
Laat de bodem volledig afkoelen
Doe de slagroom in een pannetje en verwarm op middelhoog vuur. Wil je zoete chocolade, doe er dan een of twee eetlepels erythritol bij. Als de randjes gaan borrelen haal je de pan van het vuur en doe je de chocolade er ook bij. Blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is
Roer de pindakaas en de gesmolten kokosolie tot een geheel
Smeer de chocolade ganache over je pizza en versier hem met de pindakaas
Ziet er erg goed uit!
Dankjewel! Hij is ook errug lekker! Bedankt voor dit recept