Met de belofte dat ik weer actiever zou worden op de website hoort natuurlijk ook het maandelijks terugkerende fenomeen; de foodblogswap!! Eigenlijk wilde ik vorige maand meedoen, maar had het bericht waar ik mij op kon geven helemaal gemist! Zonde! Maar niks aan te doen.
Ik kreeg de blog van Andrea toegewezen, anniepannie.nl. Het eerste wat me opviel toen ik op haar website ging spieken waren de prachtige foto's ♡ Man man man, echt een plaatje om te zien. Jammer genoeg heeft ze niet heel erg veel zoete baksels en wat iets uitkiezen voor mij ook best moeilijk. Eigenlijk wilde ik het liefst iets zoets maken. Tot ik me bedacht dat ik aan de lijn ben... Opeens werd het zoeken een stuk makkelijker! Iets lekkers, koolhydraatarm of beperkt, én iets wat ik als lunch kon eten. En daar zag ik het staan; koude avocado soep! Ik bedoel, kwijl! Avocado is echt mijn lievelings. Ik had alles al in huis, behalve appel. En ik besloot om een lekkere topping te maken van gegrilde groenten. Nog meer kwijl.
Deze soep maken is echt super simpel. Je maakt de bouillon, gooit het met de rest in de blender en mixt het tot een egaal soepje. Als het in de koeling staat gril je de groenten en serveert alles samen. Simpel met een Hoofdletter.
Ik proefde de soep toen hij nog lauwig was en vond hem erg lekker smaken. Maar nadat hij flink was afgekoeld smaakte hij ietwat te zuur naar mijn zin. Misschien toch maar een appel erbij als ik hem weer ga maken! Ook gebruik ik de volgende keer minder bouillon zodat hij dikker is, mijn topping zonk meteen naar de bodem Andrea gebruikt in haar recept 500ml, ik heb hieronder de aanpassing naar 250 al gemaakt.
Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en schil. Doe ze samen met het citroensap, yoghurt en de chili vlokken in de blender.
Warm de bouillon op en doe deze ook in de blender. Mix tot je een egale soep hebt. Zet deze in de koelkast of vriezer om goed koud te worden.
Als de soep helemaal koud is, gril je de mais en de paprika in wat olijfolie. Hussel deze samen met de tomaat door elkaar en breng op smaak met paprikapoeder en zo nodig peper en zout.
Serveer de soep met de gegrilde groenten erbovenop
Ingrediënten
Bereiding
Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en schil. Doe ze samen met het citroensap, yoghurt en de chili vlokken in de blender.
Warm de bouillon op en doe deze ook in de blender. Mix tot je een egale soep hebt. Zet deze in de koelkast of vriezer om goed koud te worden.
Als de soep helemaal koud is, gril je de mais en de paprika in wat olijfolie. Hussel deze samen met de tomaat door elkaar en breng op smaak met paprikapoeder en zo nodig peper en zout.
Serveer de soep met de gegrilde groenten erbovenop
Speak Your Mind