De herfst is in Nederland, en niet zo'n beetje ook. De straten liggen vol bladeren, de dagen waarop het heeft geregend zijn al niet meer op een hand te tellen. Gelukkig wisselen die sombere dagen ook met prachtig herfstweer. Dikke vette zon, overal mooie kleuren. Maar als de zon zich heeft verstopt, en je de kou al voelt zonder de deur open te doen, zijn deze muffin/koeken/cups van Pauline echt de bom.
Voor de foodblogswap kreeg ik de website Piens Keuken toegewezen, van Paulien dus. Het toffe aan haar website, is dat ze ook baksels verkoopt. Ja, dat lees je goed. Ze verkoopt allerlei heerlijkheden, zodat je ze zelf niet hoeft te maken. Ideaal voor mensen die te druk zijn, of voor diegene die zelfs bloem laten aanbakken Pien gebuikt alleen pure ingrediënten, en natuurlijke suikers. Bananen en dadels bijvoorbeeld. Dus het is niet alleen lekker, maar ook nog een stuk gezonder!
Pien heeft ook een leuke categorie, die mij meteen aansprak; kokkerellen met je kind. Ik hoefde ook niet ver te scrollen, ik zag meteen iets lekkers wat ik wilde maken. De glutenvrije amandel kokoskoek En zoals de bedoeling is van de foodblogswap, veranderde ik wat dingetjes. Ik gebruikte bijvoorbeeld geen dadels, maar honing en geen kokosolie maar roomboter.
Tijdens het mixen viel het mij op dat het erg weinig deeg/beslag was. Ik heb het afgebakken in muffinvormpjes, in plaats van een cakeblik. Eigenlijk heb ik super veel spijt dat ik het recept niet heb verdubbeld. Want de muffins waren op, voordat ze helemaal afgekoeld waren!
Verwarm de oven voor op 200 graden
Doe de banaan, lijnzaad en honing samen in je keukenmachine of bullet en hak tot moes
Doe alle andere ingrediënten in een beslagkom en roer je bananenmoes erdoorheen
Besprenkel elke muffin met een snuf kaneel
Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes en bak in 25 á30 minuten gaar en bruin
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Doe de banaan, lijnzaad en honing samen in je keukenmachine of bullet en hak tot moes
Doe alle andere ingrediënten in een beslagkom en roer je bananenmoes erdoorheen
Besprenkel elke muffin met een snuf kaneel
Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes en bak in 25 á30 minuten gaar en bruin
Speak Your Mind