Glutenvrije chocolade brownie
2015-07-27 21:14:30
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
30 min
Total Time
40 min
Ingredients
- 125 gram Werz 4 koren meel volkoren
- 50 gram cacao poeder
- 1,5 theelepel baking soda
- snuf zout
- 2 eieren
- 10 milliliter vanille extract
- 50 gram palmsuiker
- twee eetlepels speltstroop
- 60 milliliter ongezoete appelmoes
- 300 gram fijn geraspte courgette
- 150 gram pure chocolade in kleine blokjes
Instructions
- Meng de eieren, vanille, palmsuiker, speltstroop en appelmoes goed door elkaar en laat dit een minuut of vijf staan, zodat de palmsuiker ietwat kan oplossen
- Mix de droge ingrediënten, Werz 4 koren meel, cacao poeder, baking soda en zout, klontvrij
- Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer het voorzichtig door, niet overmixen!
- Als laatste schep je de courgette erdoorheen en 2/3 van de chocolade
- Giet je beslag in een met bakpapier bekleed bakblik, verdeel de overgebleven chocolade op de bovenkant
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de brownie af in 30 minuten
Notes
- Knijp de courgette niet uit nadat je hem hebt geraspt, door het vocht blijft de brownie vochtig
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind