• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Toetje / Zoete Tofu Pudding – Doufuhua

Zoete Tofu Pudding – Doufuhua

10 april 2016 door Kas Reageer

Dit gerecht komt oorspronkelijk uit China, 豆腐花,  en wordt bijna overal in Azië gegeten, als toetje of ontbijt. In Indonesië noemen ze het "kembang tahu", in Thailand "taohuai" en in de Filipijnen "taho".  Het wordt gemaakt met homemade sojamelk, aardappelzetmeel, gypsum en geserveerd met een zoete gember siroop, of simpele suikerstroop. In mijn recept gebruik ik geen gypsum. Waarom niet? Vertaal gypsum maar eens naar het Nederlands Gips, pleister... Op sommige website's wordt gezegd dat het niet schadelijk is voor de gezondheid en op andere wordt het afgeraden. Dus om het zekere voor het onzekere te nemen, heb ik de gypsum lekker laten staan ;) 
Heerlijk vegetarisch toetje!
2016-04-10 12:26:45
Serves 4
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
4 hr
Prep Time
10 min
Cook Time
4 hr
Doufuhua
  1. 600 milliliter sojamelk
  2. 1/2 theelepel agar-agar, ongeveer 1 gram
  3. een theelepel vanille extract
Gembersiroop
  1. Een stuk gember van 3 centimeter
  2. 150 gram palm- of kokosbloesemsuiker
  3. 75 milliliter water
Instructions
  1. Verdeel de sojamelk, 300 milliliter in een pannetje en de rest in een apart bakje
  2. Verwarm de sojamelk in het pannetje op middelhoogvuur
  3. Strooi de agar-agar in de koude melk en roer goed door
  4. Als de melk in het pannetje goed warm is, schenk je voorzichtig de agar melk erbij
  5. Laat dit mengsel een paar minuten zachtjes borrelen, let op, niet doorkoken!
  6. Als laatste voeg je de vanille toe en roer je het nog een paar keer goed door elkaar
  7. Schep voorzichtig het schuim van de bovenkant
  8. Verdeel de doufuhua over vier bakjes en laat ze goed afkoelen
  9. Zet de doufuhua minimaal vier uur in de koelkast
Gembersiroop
  1. Zet een pannetje met het water en gember op het vuur
  2. Doe de suiker erbij en breng aan de kook
  3. Laat de siroop koken tot hij dikker van structuur wordt
  4. Haal de gember eruit
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Toetje, Tussendoortjes Tags: agar-agar poeder, doufuhua, gember, gembersiroop recept, gembersiroop van kokosbloesemsuiker, sojamelk, toetje van sojamelk, tofu custard recept, vanille extract, zelfgemaakte tofufah, zoete tofu pudding

« Power Muffins met Zoete Aardappel
FBS: Chocoladetaart van Babsjuh »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer