Heerlijk vegetarisch toetje!
2016-04-10 12:26:45
Serves 4
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
4 hr
Doufuhua
- 600 milliliter sojamelk
- 1/2 theelepel agar-agar, ongeveer 1 gram
- een theelepel vanille extract
Gembersiroop
- Een stuk gember van 3 centimeter
- 150 gram palm- of kokosbloesemsuiker
- 75 milliliter water
Instructions
- Verdeel de sojamelk, 300 milliliter in een pannetje en de rest in een apart bakje
- Verwarm de sojamelk in het pannetje op middelhoogvuur
- Strooi de agar-agar in de koude melk en roer goed door
- Als de melk in het pannetje goed warm is, schenk je voorzichtig de agar melk erbij
- Laat dit mengsel een paar minuten zachtjes borrelen, let op, niet doorkoken!
- Als laatste voeg je de vanille toe en roer je het nog een paar keer goed door elkaar
- Schep voorzichtig het schuim van de bovenkant
- Verdeel de doufuhua over vier bakjes en laat ze goed afkoelen
- Zet de doufuhua minimaal vier uur in de koelkast
Gembersiroop
- Zet een pannetje met het water en gember op het vuur
- Doe de suiker erbij en breng aan de kook
- Laat de siroop koken tot hij dikker van structuur wordt
- Haal de gember eruit
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind