Gewoon de allerlekkerste
2015-03-31 11:53:07
Print
Prep Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
- 75 - 100 gram geroosterde hazelnoten
- 25 gram cacao
- 15 milliliter rijstolie of andere olie
- 150 gram dadelpasta
- theelepel vanille extract
- snuf zout
- 75 milliliter amandelmelk
Instructions
- Doe de hazelnoten, cacao, rijstolie, dadelpasta, vanille extract en het zout in je keukenmachine
- Maal het op volle snelheid, het duurt even, maar je pasta gaat van kruimelig naar plakkerig
- Als je pasta in een grote plakkerige klomp veranderd kan je er een eetlepel melk bij doen
- Blijven mixen tot alle amandelmelk is opgenomen en nog een eetlepel toevoegen tot je de juiste dikte hebt
Notes
- Het is belangrijk dat je de amandelmelk pas als allerlaatste toevoegt, de hazelnoten houden niet van melk in een vroeger stadium, dan heb je kans dat de melk niet vermengt met je pasta, dat zou zonde zijn.
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Hoe lang is deze zelfgemaakte nutella houdbaar?
Hier staat hij ongeveer een week in de koelkast, dan is het potje meestal leeg, of hij nog langer houdbaar is weet ik niet MR. Hou het in de gaten na een week zou ik zeggen. Ik ben ook wel benieuwd