• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Sapjes en Drankjes / Kombucha / Doe-het-zelf Kombucha Thee

Doe-het-zelf Kombucha Thee

15 juni 2015 door Kas Reageer

Ik heb natuurlijk al waterkefir, melkkefir en villi. Kombucha en jun zijn gevalletjes apart. Ik houd niet van glibberige snotterige dingen. Ik heb me er om die reden nooit aan gewaagd. Kreeg al de bibbers als ik een foto op Facebook voorbij zag komen. Getsiederrie. En dan moet je het nog drinken ook. Nee bedankt.Toch ging het kriebelen. Kan eigenlijk ook niet anders als je lid bent van een Facebook groep waar je elke dag met foto's om je oren wordt geslagen Kombucha bestaat uit andere bacteriën en gisten dan kefir. In kombucha vind je de Acetobacter xylinum, Acetobacter xylinoides, Bacterium gluconicum en de gisten Schizosaccharomyces pombe, Saccharomycodes ludwigii en Saccharomyces cerevisiae (bron) . Een kombucha zwam wordt ook wel SCOBY genoemd, symbiotic colony of bacteria and yeast. Kombucha heeft een antibacteriële werking en verhoogt je weerstand.Bij elke batch die je maakt creëert je kombucha zwam een baby zwam met dezelfde bacteriën en gisten als de moederzwam. En als je eens goed kijkt, snap je ook waarom het vroeger 'thee schimmel' werd genoemd. Gelukkig zegt het uiterlijk niks over het eindproduct Ik heb een recept gepikt en aangepast van eetpaleo.nl. Waarom aangepast? Simpel. Ik heb geen pot van 3,5 liter
DSC_0273_2
20150604_103142
DSC_0099 (2)
20150615_212113
Maak je eigen probiotische drankje!
2015-06-15 22:04:23
Print
Ingredients
  1. 1,5 liter water
  2. 7,5 gram groene of zwarte thee
  3. 150 gram rietsuiker
  4. 35 milliliter kombucha thee of appelazijn
  5. 1 kombucha zwam
Instructions
  1. Neem een grote glazen pot van minimaal 2 liter
  2. Spoel hem goed om met heet water en azijn
  3. Kook 250 milliliter water en doe de thee erbij, laat 15 minuten trekken
  4. Verwijder de theezakjes, of losse thee en los de suiker hierin op
  5. Giet de warme thee in de glazen pot en schenk hier de rest van het water bij, 1250 milliliter
  6. Check of het water niet te warm is, het mag maximaal 40 graden zijn
  7. Schenk de kombucha thee of appelazijn erbij en roer even door
  8. Doe voorzichtig je kombucha zwam in het theewater
  9. Dek de pot af met een zakdoek, kaasdoek of theedoek en zet vast met een elastiekje
  10. Zet de pot donker weg, en laat 7 - 14 dagen fermenteren
Kombucha oogsten
  1. Na 7 - 14 dagen kun je een rietje onder je moederzwam en baby steken en een beetje proeven
  2. Vind je hem lekker kan je de drank gaan oogsten
  3. Haal met schone handen de moeder en kind zwam uit het theewater
  4. Leg deze op een diep bord met een laagje kombucha thee
  5. Maak een nieuwe batch door bovenstaande stappen te volgen
  6. Giet je kombucha thee in schone flessen en zet in de koelkast
Notes
  1. Laat je kombucha zwam niet in aanraking komen met metaal, dit is niet goed voor de bacteriën
  2. Ontlucht je flessen een keer per dag, zodat ze niet ontploffen door de druk
  3. Gebruik alleen pure thee en suiker, geen thee met smaakjes en geen plantaardige zoetstoffen zoals stevia
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Leuke linkjes:
Kombucha: Myths vs. Truths
Kefir & Co
 

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Kombucha, Koolhydraatarm, Recepten, Sapjes en Drankjes Tags: doe het zelf kombucha, gezond drankje zelf maken, keto, kombucha recept, koolhydraatarm, zelf kombucha thee maken

« Courgette Muffins met Chocolade
Chocolade Dadels »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram has returned invalid data.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer