• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Doe-het-zelf Kapitein Koek

Doe-het-zelf Kapitein Koek

28 augustus 2015 door Kas Reageer

Toen mijn jongens nog jongetjes waren, wilden ze graag Kapitein Koek mee naar school. Ze vonden het heerlijk. Makkelijk was het ook. Voorverpakt, het paste precies in hun kleine handjes en zag er leuk uit met die suiker sterretjes. Het mindere van die populaire koekrepen is dat er een godsvermogen aan suiker inzit. Dat kan ik beter, dacht ik zo. En dat is aardig goed gegaan Kijk ook eens bij mijn andere 'copycat' recepten! 
  • JustNuts Coconut
  • JustNuts Apple & Cinnamon
  • JustNuts Cranberry
  • Rebel Kitchen Chocolate Mylk
  • Quaker Havermout repen Golden Syprup
  • Nãkd Cocoa Delight
  • Nãkd Berry Delight
Makkelijk voor onderweg, of in de lunchbox
2015-08-28 10:40:14
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
25 min
Total Time
45 min
Prep Time
20 min
Cook Time
25 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 100 gram dadelpasta
  2. 200 ml warm water
  3. 2 eetlepels honing
  4. 1 ei
  5. 250 gram roggemeel, of speltmeel
  6. 2 eetlepels koek en speculaas kruiden
  7. 2 theelepels bakpoeder of bakingsoda, ongeveer 6 gram
Instructions
  1. Leg de dadelpasta een minuut of 15 in het warme water
  2. Prak de dadelpasta tot een dikke klonterige siroop
  3. Doe de honing en het ei erbij en mix goed
  4. Meng de droge ingrediënten, spelt, kruiden en rijsmiddel in een aparte bak
  5. Schenk je klonterige dadelsiroop bij de droge ingrediënten en mix voorzichtig tot alle bloem is opgenomen
  6. Niet overmixen anders kunnen je kapitein koekrepen niet goed rijzen
  7. Verwarm je oven voor op 170 graden en bekleed een brownieblik met bakpapier
  8. Schep je beslagje in het brownieblik en bak bruin en gaar in ongeveer 25 minuten
Notes
  1. Als je bakingsoda gebruikt moet je de honing ook gebruiken, bakingsoda reageert hierop
  2. Gebruik je bakpoeder, kan je eventueel de honing weglaten
  3. Laat de koek een kwartiertje afkoelen voor je hem uit de bakvorm haalt
  4. Snijd in repen als de koek volledig is afgekoelt
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Recepten, Tussendoortjes Tags: copycat, dadelpasta, geraffineerde suikervrij, honing, kapitein koek copycat recept, kapitein koek zelf maken, kidsproof, ontbijtkoek repen recept, peuterproof, volkoren spelt

« Bramen Yoghurt Ijs
Stroopwafeltjes Caramelstroop »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer