- JustNuts Coconut
- JustNuts Apple & Cinnamon
- JustNuts Cranberry
- Rebel Kitchen Chocolate Mylk
- Quaker Havermout repen Golden Syprup
- Nãkd Cocoa Delight
- Nãkd Berry Delight
Makkelijk voor onderweg, of in de lunchbox
2015-08-28 10:40:14
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
25 min
Total Time
45 min
Ingredients
- 100 gram dadelpasta
- 200 ml warm water
- 2 eetlepels honing
- 1 ei
- 250 gram roggemeel, of speltmeel
- 2 eetlepels koek en speculaas kruiden
- 2 theelepels bakpoeder of bakingsoda, ongeveer 6 gram
Instructions
- Leg de dadelpasta een minuut of 15 in het warme water
- Prak de dadelpasta tot een dikke klonterige siroop
- Doe de honing en het ei erbij en mix goed
- Meng de droge ingrediënten, spelt, kruiden en rijsmiddel in een aparte bak
- Schenk je klonterige dadelsiroop bij de droge ingrediënten en mix voorzichtig tot alle bloem is opgenomen
- Niet overmixen anders kunnen je kapitein koekrepen niet goed rijzen
- Verwarm je oven voor op 170 graden en bekleed een brownieblik met bakpapier
- Schep je beslagje in het brownieblik en bak bruin en gaar in ongeveer 25 minuten
Notes
- Als je bakingsoda gebruikt moet je de honing ook gebruiken, bakingsoda reageert hierop
- Gebruik je bakpoeder, kan je eventueel de honing weglaten
- Laat de koek een kwartiertje afkoelen voor je hem uit de bakvorm haalt
- Snijd in repen als de koek volledig is afgekoelt
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind