• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

Bewust en gezond, maar vooral erg lekker!

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Overige / Chocolade Fudge Taart met Pindakaas Frosting en Haver Ganache

Chocolade Fudge Taart met Pindakaas Frosting en Haver Ganache

10 april 2015 door Kas Reageer

Chocolade Fudge Taart met Pindakaas Frosting en Haver Ganache... Jezus. "Kon het niet langer?" Ja, langer was me vast wel gelukt, korter niet. Het is nou eenmaal wat het is. En dit is een Chocolade Fudge Taart met Pindakaas Frosting en Haver Ganache. En dat is nog niet alles, deze taart heeft een geheim ingrediënt... Heel veel van het geheime ingrediënt. 480 gram om precies te zijn. Wat is het dan, hoor ik je denken. Zwarte bonen! Geen bloem nodig voor dit taartje! En nee, je proeft geen bonen, alleen chocolade Het ziet er een beetje moeilijk uit, maar dat is het helemaal niet. Het beslag voor de taart maak je in je mengbeker en de overige ingrediënten roer smeer klieder je eroverheen. In dit recept maak ik gebruik van vanille kefir yoghurt, als je het toevallig in huis hebt, mooi, heb je het niet, kan het vervangen worden door roomkaas. En de ganache kan gemaakt worden met slagroom in plaats van haver kookroom. Eet smakelijk!
Choco en choco en pindakaas en choco en choco...
2015-04-10 21:29:59
Yields 8
Print
Prep Time
25 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 25 min
Prep Time
25 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 25 min
Chocolade Fudge Taart
  1. 480 gram (twee blikken) zwarte bonen
  2. 5 eieren
  3. 15 milliliter vanille extract
  4. 120 gram ghee of roomboter
  5. 3 eetlepels palmsuiker
  6. 60 gram cacao
  7. 2 theelepels bakpoeder
  8. 1 theelepel baking soda
  9. snufje zout
Pindakaas Frosting
  1. 200 gram vanille kefir yoghurt
  2. 150 gram pindakaas
Haver Ganache
  1. 75 milliliter haver kookroom
  2. 75 gram pure chocolade
Chocolade Fudge taart
  1. Giet de bonen af en spoel ze goed schoon
  2. Doe alle ingrediënten voor de chocolade fudge taart, behalve de cacao, bakpoeder en baking soda in een beslagkom/mengbeker en mix het met een staafmixer tot een egale pap
  3. Schep de cacao, bakpoeder en baking soda erbij en roer het met een lepel door je pap heen
  4. Mix het geheel met je staafmixer nog een keer goed door elkaar
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden
  6. Smeer de taartvorm (19 cm) in met kokosolie en bekleed hem met bakpapier
  7. Giet je beslagje in de taartvorm en bak hem in 60 minuten gaar
Pindakaas Frosting
  1. Schep de vanille kefir yoghurt en pindakaas bij elkaar en sla het met een garde luchtig. Proef tussendoor en doe er meer pindakaas bij als je hem te flauwtjes vind smaken
Haver Ganache
  1. Giet de kookroom in een steelpannetje
  2. Breek de chocolade in stukjes en doe erbij
  3. Onder voortdurend roeren alle chocolade laten smelten
Instructies
  1. Prik na 60 minuten met een satéprikker in de taart, als hij er droog uitkomt is hij gaar
  2. Laat de taart volledig afkoelen
  3. Snijd hem horizontaal door met een scherp mes
  4. Schep twee eetlepels pindakaas frosting op de onderste helft en verdeel het gelijkmatig
  5. Leg de bovenkant erboven op en smeer de rest van de frosting over de zijkant en bovenkant van de taart
  6. Roer de ganache nog even goed door met een garde en schenk hem als hij voldoende is afgekoeld in het midden van de taart
  7. Smeer de chocolade uit zodat het een beetje over de randjes naar beneden loopt
  8. Zet de taart in de koelkast zodat de ganache wat kan uitharden
Notes
  1. Heb je mijn vanille kefir yoghurt niet in huis? Geen paniek, deze kan vervangen worden door roomkaas
  2. De haver kookroom kan je vervangen door soja kookroom of gewone slagroom
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
 

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Overige, Recepten, Toetje Tags: alternatieve suiker, chocolade taart met pindakaas frosting, geraffineerde suikervrij, gezond taartje bakken, glutenvrij, kidsproof, pindakaas frosting met melkkefir, tarwevrij

« Doe-het-zelf Kokosboter
Vanille Muffins met Vijgen Vulling »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Even Voorstellen

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

· COPYRIGHT © 2014 - 2019 · Koekies! enzo · Privacyverklaring ·

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer