Choco en choco en pindakaas en choco en choco...
2015-04-10 21:29:59
Yields 8
Print
Prep Time
25 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 25 min
Chocolade Fudge Taart
- 480 gram (twee blikken) zwarte bonen
- 5 eieren
- 15 milliliter vanille extract
- 120 gram ghee of roomboter
- 3 eetlepels palmsuiker
- 60 gram cacao
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- snufje zout
Pindakaas Frosting
- 200 gram vanille kefir yoghurt
- 150 gram pindakaas
Haver Ganache
- 75 milliliter haver kookroom
- 75 gram pure chocolade
Chocolade Fudge taart
- Giet de bonen af en spoel ze goed schoon
- Doe alle ingrediënten voor de chocolade fudge taart, behalve de cacao, bakpoeder en baking soda in een beslagkom/mengbeker en mix het met een staafmixer tot een egale pap
- Schep de cacao, bakpoeder en baking soda erbij en roer het met een lepel door je pap heen
- Mix het geheel met je staafmixer nog een keer goed door elkaar
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Smeer de taartvorm (19 cm) in met kokosolie en bekleed hem met bakpapier
- Giet je beslagje in de taartvorm en bak hem in 60 minuten gaar
Pindakaas Frosting
- Schep de vanille kefir yoghurt en pindakaas bij elkaar en sla het met een garde luchtig. Proef tussendoor en doe er meer pindakaas bij als je hem te flauwtjes vind smaken
Haver Ganache
- Giet de kookroom in een steelpannetje
- Breek de chocolade in stukjes en doe erbij
- Onder voortdurend roeren alle chocolade laten smelten
Instructies
- Prik na 60 minuten met een satéprikker in de taart, als hij er droog uitkomt is hij gaar
- Laat de taart volledig afkoelen
- Snijd hem horizontaal door met een scherp mes
- Schep twee eetlepels pindakaas frosting op de onderste helft en verdeel het gelijkmatig
- Leg de bovenkant erboven op en smeer de rest van de frosting over de zijkant en bovenkant van de taart
- Roer de ganache nog even goed door met een garde en schenk hem als hij voldoende is afgekoeld in het midden van de taart
- Smeer de chocolade uit zodat het een beetje over de randjes naar beneden loopt
- Zet de taart in de koelkast zodat de ganache wat kan uitharden
Notes
- Heb je mijn vanille kefir yoghurt niet in huis? Geen paniek, deze kan vervangen worden door roomkaas
- De haver kookroom kan je vervangen door soja kookroom of gewone slagroom
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind