Lekkerder dan bij de Subway!
2015-02-27 17:44:14
Yields 8
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Ingredients
- 150 gram speltbloem
- 1 theelepel baking soda
- snuf zout
- 85 gram kokosolie
- 35 gram palmsuiker
- 2,5 milliliter vanille extract of het merg van een halve boon
- 30 milliliter havermelk
- 50 gram suikervrije pure chocolade in stukjes gehakt
Instructions
- Meng de 'droge ingrediënten' (spelt, baking soda en zout) met elkaar
- Klop de kokosolie en de suiker met een garde romig
- Meng de vanille en havermelk erdoorheen
- Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer goed door elkaar
- Als laatste roer/kneed je de chocolade door je deeg
- Leg de deegbal 30 minuten in de koelkast om wat steviger te worden
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Verdeel het deeg in 8 - 10 ballen, leg er 4 op een met bakpapier bekleed bakblik en duw ze iets plat met de achterkant van een glas/beker
- Bak de koeken in 10 á 12 minuten gaar en bruin
Notes
- Zorg voor genoeg ruimte tussen de ballen op de bakplaat, ze lopen nog wat uit tijdens het bakken
- Laat de koeken na het bakken een minuut of 5 afkoelen voor je ze verplaatst naar een rooster
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind