• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Koekies / Choco Koekies met Pindakaas Sproetjes

Choco Koekies met Pindakaas Sproetjes

2 april 2015 door Kas Reageer

Waarschijnlijk heb jij ooit een keer pindakaas gemaakt en als je net als ik bent, heb je aandachtig gekeken naar hoe het eraan toegaat in je keukenmachine. De pinda's worden eerst gehakt tot kruimels, daarna veranderd de structuur. Het ziet eruit alsof het ietwat "vochtig" wordt, dat komt omdat er olie in pinda's zit, die wordt vrijgelaten door het hakken en mixen van je machine... En mijn keukenmachine denkt dan; "Doe het maar lekker zelf!" En stopt er vervolgens mee. Dat was de geboorte van de pindakaas vlokken.Ik kan me voorstellen dat je dit niet in huis hebt, waarschijnlijk heb je ook geen zin om van een paar gram pinda's "vlokken" te maken. Dit ingrediënt is dan ook optioneel. Havermeel is super simpel gemaakt. Het is niet meer dan fijngemalen havermout... Iedereen weet dat havermout gezond is en als je de goede hebt is het ook glutenvrij, kokosolie is ook heel erg gezond en lijnzaad staat bekend om zijn omega-3-vetzuren en mineralen... En als klapper op de vuurpijl; omdat er in deze koekies palmsuiker zit zijn ze geraffineerde suikervrij Écht gezonde koekies dus!
Gespikkelde koekies van eigen deeg!
2015-04-02 20:21:48
Yields 12
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
15 min
Total Time
30 min
Prep Time
15 min
Cook Time
15 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 1 lijnzaad ei
  2. 50 gram kokosolie, niet gesmolten
  3. 65 gram homemade pindakaas
  4. twee eetlepels palmsuiker
  5. 5 milliliter vanille extract
  6. 1 theelepel baking soda
  7. 1 theelepel bakpoeder
  8. een flinke snuf zout
  9. 175 gram havermeel
  10. 45 gram cacaopoeder
  11. 100 gram in stukjes gehakte chocolade
  12. een eetlepel pindakaas vlokken *optioneel
  13. 2 eetlepels amandelmelk *optioneel
Instructions
  1. Klop het lijnzaad ei los met de handmixer en doe alle natte ingrediënten erbij, de kokosolie, pindakaas, palmsuiker en vanille
  2. Klop het goed door elkaar, tot je een smeuïg papje hebt
  3. Doe nu alle droge ingrediënten bij je papje, eerst de baking soda en bakpoeder, dan het zout, havermeel en cacaopoeder
  4. Is je koekiesdeeg erg droog, dan kan je er wat amandelmelk doorheen mixen
  5. Als laatste kunnen de stukjes chocolade erbij
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden
  7. Maak balletjes van je deeg, pingpongbal grootte, leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk ze plat
  8. Heb je de pindakaas vlokken gemaakt, kan je deze er nu overheen strooien en licht aandrukken
  9. Bak de koekjes in 15 minuten gaar en droog
Notes
  1. Een lijnzaad ei maak je door 15 gram lijnzaad een minuut of 10 in 45 milliliter water te laten wellen
  2. Havermeel is niet meer dan verpulverde havermout, heel simpel zelf te maken in je keukenmachine
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Koekies, Recepten, Tussendoortjes Tags: chocolade koekjes met pindakaas, eivrij, geraffineerde suiker vrij, gezonde chocolade koekies maken, gezonde koekjes bakken, gezonde koekjes recept, glutenvrij, tarwevrij

« Doe-het-zelf Nutella Chocopasta
Panzanella: Toscaanse Broodsalade »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer