Gespikkelde koekies van eigen deeg!
2015-04-02 20:21:48
Yields 12
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
15 min
Total Time
30 min
Ingredients
- 1 lijnzaad ei
- 50 gram kokosolie, niet gesmolten
- 65 gram homemade pindakaas
- twee eetlepels palmsuiker
- 5 milliliter vanille extract
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel bakpoeder
- een flinke snuf zout
- 175 gram havermeel
- 45 gram cacaopoeder
- 100 gram in stukjes gehakte chocolade
- een eetlepel pindakaas vlokken *optioneel
- 2 eetlepels amandelmelk *optioneel
Instructions
- Klop het lijnzaad ei los met de handmixer en doe alle natte ingrediënten erbij, de kokosolie, pindakaas, palmsuiker en vanille
- Klop het goed door elkaar, tot je een smeuïg papje hebt
- Doe nu alle droge ingrediënten bij je papje, eerst de baking soda en bakpoeder, dan het zout, havermeel en cacaopoeder
- Is je koekiesdeeg erg droog, dan kan je er wat amandelmelk doorheen mixen
- Als laatste kunnen de stukjes chocolade erbij
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Maak balletjes van je deeg, pingpongbal grootte, leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk ze plat
- Heb je de pindakaas vlokken gemaakt, kan je deze er nu overheen strooien en licht aandrukken
- Bak de koekjes in 15 minuten gaar en droog
Notes
- Een lijnzaad ei maak je door 15 gram lijnzaad een minuut of 10 in 45 milliliter water te laten wellen
- Havermeel is niet meer dan verpulverde havermout, heel simpel zelf te maken in je keukenmachine
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind