Verantwoorde chocolade lekkernij
2015-01-04 17:49:08
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Chocolade laag
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- 2 eetlepels rauwe cacao
- 1 eetlepel agave siroop
Pinda laag
- 2 eetlepels (homemade) pindakaas
- 1 eetlepel gesmolten kokosolie
- een handje rauwe cacao nibs
- een handje pinda's
Instructions
- Smelt de kokosolie au bain marie en roer de cacao en agave erdoorheen
- Giet een klein laagje in siliconen cupcake vormpjes
- Zet de vormpjes ongeveer een half uur in de vriezer om uit te harden
- Mix een eetlepel gesmolten kokosolie met de pindakaas
- Haal de vormpjes uit de vriezer en bedek de chocolade met een laagje pindakaas
- Garneer met pinda's en rauwe cacao nibs
Notes
- Je kan ook pindakaas uit de supermarkt gebruiken, dit is alleen niet zó lekker als homemade
- Voor een nog gezonder tussendoortje kan je een theelepel maca poeder door de pindakaas roeren
- Je hoeft de choco duo's niet perse te garneren met cacao nibs en pinda's, je kan gebruiken wat je lekker vindt
- Ik weet dat sommige mensen geen agave siroop gebruiken, je kan dit vervangen met je favo suikervervanger of helemaal weglaten als je houdt van bittere pure chocolade
- Ik bewaar de choco duo's in de vriezer en laat ze even liggen voor ik ze opeet, kokosolie smelt best snel als de verwarming aanstaat
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Appreciate the recommendation. Let me try it out.