• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

Bewust en gezond, maar vooral erg lekker!

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Overige / Caramel Blokjes met Zeezout

Caramel Blokjes met Zeezout

25 april 2015 door Kas Reageer

Toen ik wat jonger was had ik een soft spot voor Lonka caramel fudge. Heerlijk. Sinds we 'gezonder' eten heb ik het niet meer gekocht. Het hoofd ingrediënt is namelijk suiker. Het een na belangrijkste ingrediënt is glucosestroop.... Dat past natuurlijk niet in een 'gezonder' dieet... Maar ik mis het wel... Vandaar mijn poging om een soortgelijk snoepje te maken. Ik moet zeggen, het is goed gelukt. Mijn zoute caramel blokjes smaken heel anders dan die van Lonka, maar zijn misschien nog wel lekkerder....
Zoet en zout, een perfecte combinatie
2015-04-25 14:02:11
Yields 12
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 5 min
Prep Time
5 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 5 min
Ingredients
  1. 150 gram dadelpasta
  2. 35 gram sesampasta
  3. een theelepel gesmolten kokosolie
  4. een theelepel keltisch zeezout
Instructions
  1. Doe al de ingrediënten, behalve het zout, in je keukenmachine en draai er een egale pasta van
  2. Schep je mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik
  3. Smeer het egaal uit met de achterkant van een vochtige lepel
  4. Besprenkel de caramel met het zeezout
  5. Laat je zoute caramel een uurtje in de vriezer hard worden en snijd hem in hapklare stukjes
Notes
  1. Je kan de sesampasta ook vervangen door een andere noten pasta
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Overige, Raw, Recepten, Tussendoortjes Tags: dadels, eivrij, gezonde caramel, keltisch zeezout, kokosolie, raw, raw zoute caramel, sesampasta, suikervrij, tahin, tarwevrij, zelf caramel blokjes maken, zelfgemaakte caramel met keltisch zeezout

« Dadelsiroop met Vanille
Koningsreep met Oranje Kokos Frosting »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Even Voorstellen

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

· COPYRIGHT © 2014 - 2019 · Koekies! enzo · Privacyverklaring ·

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer