Brownie blijft toch een van de favoriete tussendoortjes in dit huishouden. Ik bak het ook geregeld, smeuïge brownie met courgette, dubbele chocolade glutenvrije brownies, lekker met kokosbloesem- of palmsuiker, appelmoes en speltstroop. Maar dit past niet in een koolhydraatarm dieet.
Dus ben ik gaan proberen om er een te maken die er wél inpast. Dit was poging #2, gelukkig maar, normaal gesproken gaan er nog veel meer pogingen aan vooraf... Die ik de laatste keer maakte, was écht niet te pruimen. Kokosmeel, courgette, avocado. Bitter. Niet normaal. Ik vond het zonde om 'm weg te gooien en heb geprobeerd om een paar stukjes te eten, maar ik kreeg het niet weg. Hij was zo vies Dus 20 perfect uitziende maar ranzige stukjes brownie zijn in de prullenbak belandt.
Deze is een ander verhaal. Kokosmeel, courgette, vanille en chocolade... Match made in heaven! Hij smaakt niet zoet, daarvoor had ik er meer "suiker" in moeten doen, maar ach, we moeten eigenlijk toch afkicken van die zoete smaak. Deze brownie is heerlijk om meteen te eten als hij afgekoeld is, maar hij is écht overheerlijk na een nachtje in de koelkast.
Als je de brownie in 20 stukjes snijdt, bevat hij per stukje, zonder chocolade; 1,2 gr koolhydraten, 2,5 gr eiwit, 3,9 gram vet.
Ik heb 25 gram pure chocolade in stukken gehakt, Delicata 85% cacao. Beetje erin en beetje erop. Met deze chocolade bevat de brownie per stukje; 1,4 gr koolhydraten, 2,7 gr eiwit en 4,5 gram vet.
Wil je liever chocolade gebruiken die geen extra koolhydraten toevoegt, gebruik dan mijn keto chocolade!
Verwarm de oven voor op 180 grade
Bekleed een brownieblik met bakpapier
Doe alle ingrediënten, behalve een kwart van de chocolade, in een beslagkom en mix goed
Schenk je mengsel in het bakblik en laat een minuut of 5 staan
Verdeel de overgebleven chocolade op de bovenkant
Bak de brownie in 30/40 minuten gaar
Wacht tien minuten voor je hem uit het bakblik haalt, laat afkoelen voor je hem gaat snijden
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 grade
Bekleed een brownieblik met bakpapier
Doe alle ingrediënten, behalve een kwart van de chocolade, in een beslagkom en mix goed
Schenk je mengsel in het bakblik en laat een minuut of 5 staan
Verdeel de overgebleven chocolade op de bovenkant
Bak de brownie in 30/40 minuten gaar
Wacht tien minuten voor je hem uit het bakblik haalt, laat afkoelen voor je hem gaat snijden
Speak Your Mind