Lekker makkelijk en bewust!
2014-12-18 11:21:00
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr 5 min
Ingredients
- 300 gram speltbrood
- 500 ml plantaardige melk
- 150 gram palmsuiker
- snuf kaneel
- merg van een vanillestokje
- 4 grote eieren
- 2 eetlepels honing
- 50 gram rozijnen
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Scheur het brood in kleine stukken
- Verwarm de melk in een pannetje en voeg hieraan de suiker en honing toe
- Schenk het melk mengsel bij het brood en mix het met een staafmixer tot een pudding
- Laat het mengsel afkoelen en roer de eieren erdoor
- Doe er de rozijnen, kaneel en vanillemerg bij
- Goed doorroeren en giet de pudding in een met bakpapier bekleedde cakeblik
- Bak de broodpudding in 50 minuten gaar
- Laat het goed afkoelen en bewaar hem in de koelkast
Notes
- Heb je geen staafmixer, prak het brood dan fijn met een vork
- De pudding moet stevig aanvoelen, een satéprikker heeft in dit geval geen nut!
- Je kan elk brood gebruiken, je kan er zelfs cake of ontbijtkoek aan toevoegen
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind