• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Brood / Broodjeskrans van Levine

Broodjeskrans van Levine

8 februari 2015 door Kas Reageer

Ik ben de laatste twee weken obsessief bezig geweest met brood bakken. Ik weet het, eerder zei ik dat ik geen zin had in het wachten, rijzen, wachten, maar na één keer proberen moest het gewoon lukken. Mijn brood rees niet goed, klapte in elkaar in de oven, droog, hard, nat, alle vormen van misbaksels zijn al uit mijn kleine oventje gekomen. Tot gisteren. Gisteren kwam ik het recept tegen van Levine. Zachte witte broodjes. En voor de eerste keer, is het gelukt!In het recept wordt gesproken over het opbollen van broodjes, dit is erg belangrijk anders zakken je broodjes in of worden ze plat. Hier kan je zien hoe je een broodje opbolt, hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt.
Zo luchtig, zo zacht, alsof de bakker ze heeft gemaakt!
2015-02-08 12:33:16
Print
Prep Time
30 min
Total Time
3 hr
Prep Time
30 min
Total Time
3 hr
Ingredients
  1. 560 gram spelt
  2. 7 gram gist
  3. 5 gram palmsuiker
  4. 60 gram ghee
  5. 2 middelgrote eieren, los geklopt
  6. 250 gram koude havermelk
  7. 10 gram zout
Instructions
  1. Doe alle ingrediënten in de bak van je broodbakmachine, deegstand
  2. Stort het deeg op een licht met olie ingevette werkplek
  3. Verdeel het deeg in 16 gelijke stukjes en maak er bolletjes van
  4. Laat de bolletjes deeg 10 minuten afgedekt liggen en bol ze dan nog een keer goed op
  5. Verdeel de bolletjes deeg over twee ingevette springvormen
  6. Laat de bolletjes afgedekt op kamertemperatuur in ± 60 minuten tot bijna dubbel volume rijzen
  7. Het deeg is genoeg gerezen als je er met een vinger op drukt en het deeg veert langzaam terug
  8. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes in 20 minuten gaar en bruin
Notes
  1. Heb je de ingrediënten niet in huis? Spelt kan vervangen worden met tarwebloem, ghee met boter, palmsuiker met gewone of rietsuiker en havermelk met gewone melk!
  2. Je kan de broodjes voor de tweede rijs insmeren met ei en sesamzaad of maanzaad
  3. Bestrijk ze direct uit de oven met wat water, voor een mooie glans
By Kas
Adapted from Uit de keuken van Levine
Adapted from Uit de keuken van Levine
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Brood, Ontbijt, Recepten, Tussendoortjes Tags: broodkrans van spelt, kidsproof, peuterproof, speltbrood met havermelk, uit de keuken van levine, zelf broodjes bakken

« Waterkefir; Waarom ik doe wat ik doe
Chocolade Blender Brownie Muffins »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer