Zo luchtig, zo zacht, alsof de bakker ze heeft gemaakt!
2015-02-08 12:33:16
Print
Prep Time
30 min
Total Time
3 hr
Ingredients
- 560 gram spelt
- 7 gram gist
- 5 gram palmsuiker
- 60 gram ghee
- 2 middelgrote eieren, los geklopt
- 250 gram koude havermelk
- 10 gram zout
Instructions
- Doe alle ingrediënten in de bak van je broodbakmachine, deegstand
- Stort het deeg op een licht met olie ingevette werkplek
- Verdeel het deeg in 16 gelijke stukjes en maak er bolletjes van
- Laat de bolletjes deeg 10 minuten afgedekt liggen en bol ze dan nog een keer goed op
- Verdeel de bolletjes deeg over twee ingevette springvormen
- Laat de bolletjes afgedekt op kamertemperatuur in ± 60 minuten tot bijna dubbel volume rijzen
- Het deeg is genoeg gerezen als je er met een vinger op drukt en het deeg veert langzaam terug
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes in 20 minuten gaar en bruin
Notes
- Heb je de ingrediënten niet in huis? Spelt kan vervangen worden met tarwebloem, ghee met boter, palmsuiker met gewone of rietsuiker en havermelk met gewone melk!
- Je kan de broodjes voor de tweede rijs insmeren met ei en sesamzaad of maanzaad
- Bestrijk ze direct uit de oven met wat water, voor een mooie glans
Adapted from Uit de keuken van Levine
Adapted from Uit de keuken van Levine
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind