• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Koekies / Bloederige Vinger Koekies

Bloederige Vinger Koekies

19 oktober 2015 door Kas 2 Reacties

Halloween begint in huize Koekies! enzo al veel eerder dan 31 oktober. Ik ga meestal een á twee weken van te voren, nu dus ongeveer, met de kinderen kijken hoe ze geschminkt willen worden. De gruwelijkste ideeën komen voorbij. Mijn oudste zoon bijvoorbeeld, wilde vorig jaar een uitgescheurde mond en een kogelgat tussen zijn ogen. En mijn jongste... Tja, de foto spreekt voor zich... Ik verzamel al mijn spulletjes en mijn pre-halloween-pret gaat van start.Een paar dagen voor "All Hallows Eve" wordt de boel versierd met spinnenspul en andere enge dingen om alvast in de sfeer te komen. De snackies en koekies worden gebakken om tijdens de film op te knabbelen en op de grote dag zelf ben ik meestal een paar uur aan het schminken. Niet alleen mijn kinderen, maar ook die van de overkant... En ik heb zo'n flauw vermoeden dat mijn buurvrouw dit jaar ook weer in de rij zit Halloween is hier dé perfecte vervanger voor die grijze man op zijn schimmel! Sorry ouwe! ?

Deze bloederige vinger koekies heb ik vorig jaar ook gemaakt en waren een groot succes. Gemaakt van spelt, zonder geraffineerde suiker en zonder melk. Ik gebruik voor dit recept mijn aardbeien chia fruitspread, je kan dit met elke willekeurige jam, of zelfs (gesmolten) chocolade(pasta) vervangen. Dit maakt het er natuurlijk niet gezonder op

DSC_1685
DSC_1686
DSC_1688
TOT2014
Gezond(er) Griezelen!
2015-10-18 16:29:11
Yields 20
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
15 min
Total Time
35 min
Prep Time
20 min
Cook Time
15 min
Total Time
35 min
Ingredients
  1. 225 gram spelt
  2. 8 gram bakpoeder
  3. snuf zout
  4. 55 gram roomboter
  5. 50 gram palm of kokosbloesemsuiker
  6. 1 theelepel vanille poeder of extract
  7. 1 ei
  8. 30 milliliter amandel of rijstmelk
  9. 20 halve amandelen
  10. twee eetlepels aardbeien chia fruitspread
  11. theelepel cacaopoeder *optioneel
Instructions
  1. Meng het spelt, bakpoeder en zout in een beslagkom
  2. In een aparte bak, mix je de boter en suiker romig
  3. Hierbij giet je de melk, vanille en het ei, mix dit goed door elkaar
  4. Doe de je meel mix bij de natte ingrediënten en kneed dit tot een deeg
  5. Verdeel je deeg in 20 gelijke stukken en rol ze in langwerpige vingers
  6. Druk ze ietsjes plat en vorm ongelijke 'knokkels'
  7. Druk de amandel erin, naar beneden en naar achteren, op zo'n manier dat het op een nagel lijkt
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden
  9. Leg de vingers op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten bruin en gaar
  10. Laat volledig afkoelen
  11. Trek voorzichtig een nagel van een vinger, leg een theelepeltje fruitspread op het 'nagelbed' en duw de nagel terug op zijn plaats
Notes
  1. Rol de vingers smaller dan je ze eigenlijk wil hebben, ze rijzen in de oven nog iets
  2. Om de knokkels nog echter te laten lijken kan je er streepjes in maken met een mesje
  3. Het cacaopoeder kan je gebruiken om de vingers er een beetje mee in te 'stoffen', zo zijn ze bijna niet van echt te onderscheiden!
  4. Maak je de vingers van te voren, wacht dan met stap 11 tot het laatste moment
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Koekies, Overige, Recepten, Tussendoortjes Tags: afgehakte vinger koekjes maken, amandelen, geraffineerde suikervrij, halloween 31 oktober, halloween koekjes, kidsproof, makkelijk halloween recept, tarwevrij, zelf snacks maken voor halloween

« Zombibi Banaantjes
Hersenvocht met Oogballen »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

2 reacties op “Bloederige Vinger Koekies”

  1. Samantha R. schreef:
    21 oktober 2015 om 18:14

    Worden deze koekjes knapperig?

    Beantwoorden
    • Kas schreef:
      23 oktober 2015 om 18:19

      Nee, ze zijn erg bros en zacht vanbinnen. Als je zou knapperiger wil hebben kan je ze op een lagere temperatuur bakken zodat de palmsuiker niet helemaal oplost en na het afkoelen nog een keer in de oven gooien voor een extra bite

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram has returned invalid data.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer