• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Bietjes aardappel hapje

Bietjes aardappel hapje

4 januari 2018 door Kas Reageer

Vanaf zes maanden mag je baby ‘met de pot mee eten’, zolang er geen zout, suiker of honing in zit. Sambal zou ik zo’n kleintje ook niet geven en ook geen hele sterke kruiden. Zuivel wordt afgeraden tot acht maanden. Vanaf twaalf maanden mag je baby ook hapjes eten waar ‘gewone’ melk en honing inzit.

Hier stond gisteren bietjes op het menu, lekker met aardappel en een speklapje. Heerlijk vind ik dat. Ik hou alleen niet van doorgebakken speklap. Die van mij moet zacht zijn. Om je vingers bij op te eten. Baby at gisteren dus ook bietjes. Met aardappel. En ui. Zonder speklapje De eerste keer ui, was best spannend. Je weet natuurlijk niet of je kleine buikpijn krijgt ofzo, maar gelukkig viel het reuze mee. Ze vond het hartstikke lekker en ze heeft er geen last van gehad.

Is jou baby nog geen 6 maanden? Laat de ui dan nog even achterwege. Ik maak de hapjes zo glad mogelijk, het liefste helemaal geen stukjes. Je kan het hapje dunner maken met kookvocht, moedermelk of een beetje flesvoeding. Is jouw baby al wat groter en kan hij of zij al wat beter kauwen, kun je de hapjes ook fijn prakken. 

Gezond en zoet, van nature
2018-01-03 18:28:29
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
20 min
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
20 min
Ingredients
  1. Een halve biet, voorgekookt
  2. Een kleine aardappel
  3. Een klein uitje
  4. Wat kookvocht/moedermelk of flesvoeding *optioneel
  5. Theelepel kokosolie
Instructions
  1. Schil de aardappel, snijd deze en het bietje in gelijke stukken
  2. Snijd het uitje in ringen en bak hem glazig in wat kokosolie
  3. Kook de aardappel en biet gaar en hak ze samen met het gefruite uitje tot een prutje
  4. Roer er eventueel wat kookvocht of melk door om het smeuïger te maken
Notes
  1. Check altijd de temperatuur van het eten, zodat je baby zich niet verbrand
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: 4 maanden +, 6 maanden +, Babyvoeding, Recepten Tags: 4 maanden, 6 maanden, aardappel, baby, baby hapje zelf maken, bietjes, bietjes aardappel hapje, koken voor je baby, ui, zelf babyvoeding maken

« Spinazie aardappel hapje
Review wasbare luiers Culla Di Teby »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram has returned invalid data.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer