Vanaf zes maanden mag je baby ‘met de pot mee eten’, zolang er geen zout, suiker of honing in zit. Sambal zou ik zo’n kleintje ook niet geven en ook geen hele sterke kruiden. Zuivel wordt afgeraden tot acht maanden. Vanaf twaalf maanden mag je baby ook hapjes eten waar ‘gewone’ melk en honing inzit.
Hier stond gisteren bietjes op het menu, lekker met aardappel en een speklapje. Heerlijk vind ik dat. Ik hou alleen niet van doorgebakken speklap. Die van mij moet zacht zijn. Om je vingers bij op te eten. Baby at gisteren dus ook bietjes. Met aardappel. En ui. Zonder speklapje De eerste keer ui, was best spannend. Je weet natuurlijk niet of je kleine buikpijn krijgt ofzo, maar gelukkig viel het reuze mee. Ze vond het hartstikke lekker en ze heeft er geen last van gehad.
Is jou baby nog geen 6 maanden? Laat de ui dan nog even achterwege. Ik maak de hapjes zo glad mogelijk, het liefste helemaal geen stukjes. Je kan het hapje dunner maken met kookvocht, moedermelk of een beetje flesvoeding. Is jouw baby al wat groter en kan hij of zij al wat beter kauwen, kun je de hapjes ook fijn prakken.
- Een halve biet, voorgekookt
- Een kleine aardappel
- Een klein uitje
- Wat kookvocht/moedermelk of flesvoeding *optioneel
- Theelepel kokosolie
- Schil de aardappel, snijd deze en het bietje in gelijke stukken
- Snijd het uitje in ringen en bak hem glazig in wat kokosolie
- Kook de aardappel en biet gaar en hak ze samen met het gefruite uitje tot een prutje
- Roer er eventueel wat kookvocht of melk door om het smeuïger te maken
- Check altijd de temperatuur van het eten, zodat je baby zich niet verbrand
Speak Your Mind