Wat een hitte hè de laatste dagen. Hier in de tuin is het altijd een paar graden warmer dan de weerapp aangeeft, dus toen het kwik steeg naar 39 graden, was het hier zeker 43. Echt geen goed weer om in de keuken te staan met de oven aa. Daarom heb het recept voor de foodblogswap ook veranderd in een simpele no-bake. Maar dat zien jullie over een paar dagen wel.
Vanochtend werd ik wakker gemaakt door het kleine meisje, het eerste wat ze zei was; "Oh mama, wegen!" Ze wisselt de R altijd in voor een W, echt heel schattig We hebben beneden alles tegen elkaar open gezet en de temperatuur in de woonkamer daalde snel, van bijna 30 naar 26. Echt een verademing.
Terwijl ik thee voor haar maakte zag ik twee overrijpe bananen in de fruitschaal, die écht zsm op moesten. Die zachte dingen eet ze niet, dus heb een lekker recept bedacht waar ik ze in kon verwerken. Banaanvingers, met havermout. Ze vind ze heerlijk! En wij ook haha ;)
Onze dochter is 2, maar dit recept is ook geschikt voor wat jongere kinderen. Let op; omdat ik honing als zoetmiddel heb gebruikt raad ik deze vingers af voor kinderen onder 12 maanden!
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed een klein bakblik met bakpapier
Doe alle droge ingrediënten in een beslagkom
Mix de rest goed door elkaar en schenk dit bij de droge ingrediënten
Schenk je mengsel in het bakblik en bestrooi het met wat havermout
Bak het geheel in 20 á 30 minuten gaar
Laat een minuut of 10 afkoelen voor je het uit het bakblik haalt
Snijd je bananenplak in repen en eet smakelijk!
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed een klein bakblik met bakpapier
Doe alle droge ingrediënten in een beslagkom
Mix de rest goed door elkaar en schenk dit bij de droge ingrediënten
Schenk je mengsel in het bakblik en bestrooi het met wat havermout
Bak het geheel in 20 á 30 minuten gaar
Laat een minuut of 10 afkoelen voor je het uit het bakblik haalt
Snijd je bananenplak in repen en eet smakelijk!
Speak Your Mind