• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Banaan vingers met havermout

Banaan vingers met havermout

27 juli 2019 door Kas Reageer

Wat een hitte hè de laatste dagen. Hier in de tuin is het altijd een paar graden warmer dan de weerapp aangeeft, dus toen het kwik steeg naar 39 graden, was het hier zeker 43. Echt geen goed weer om in de keuken te staan met de oven aa. Daarom heb het recept voor de foodblogswap ook veranderd in een simpele no-bake. Maar dat zien jullie over een paar dagen wel. 

Vanochtend werd ik wakker gemaakt door het kleine meisje, het eerste wat ze zei was; "Oh mama, wegen!" Ze wisselt de R altijd in voor een W, echt heel schattig We hebben beneden alles tegen elkaar open gezet en de temperatuur in de woonkamer daalde snel, van bijna 30 naar 26. Echt een verademing.

Terwijl ik thee voor haar maakte zag ik twee overrijpe bananen in de fruitschaal, die écht zsm op moesten. Die zachte dingen eet ze niet, dus heb een lekker recept bedacht waar ik ze in kon verwerken. Banaanvingers, met havermout. Ze vind ze heerlijk! En wij ook haha ;) 

Onze dochter is 2, maar dit recept is ook geschikt voor wat jongere kinderen. Let op; omdat ik honing als zoetmiddel heb gebruikt raad ik deze vingers af voor kinderen onder 12 maanden!

AuteurKasMoeilijkheidBeginner

Bereidingstijd10 minBaktijd30 minTotaal40 min

 150 gr spelt
 25 gr havermout
 1 theelepel bakpoeder
 0,50 theelepel bakingsoda
 1 á 2 eetlepels havermout om te bestrooien
 2 overrijpe geprakte bananen
 50 ml honing
 1 groot ei
 135 ml karnemelk (of 120ml melk + 15ml citroensap)
 25 ml olijfolie

1

Verwarm de oven voor op 180 graden

2

Bekleed een klein bakblik met bakpapier

3

Doe alle droge ingrediënten in een beslagkom

4

Mix de rest goed door elkaar en schenk dit bij de droge ingrediënten

5

Schenk je mengsel in het bakblik en bestrooi het met wat havermout

6

Bak het geheel in 20 á 30 minuten gaar

7

Laat een minuut of 10 afkoelen voor je het uit het bakblik haalt

8

Snijd je bananenplak in repen en eet smakelijk!

Ingrediënten

 150 gr spelt
 25 gr havermout
 1 theelepel bakpoeder
 0,50 theelepel bakingsoda
 1 á 2 eetlepels havermout om te bestrooien
 2 overrijpe geprakte bananen
 50 ml honing
 1 groot ei
 135 ml karnemelk (of 120ml melk + 15ml citroensap)
 25 ml olijfolie

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 graden

2

Bekleed een klein bakblik met bakpapier

3

Doe alle droge ingrediënten in een beslagkom

4

Mix de rest goed door elkaar en schenk dit bij de droge ingrediënten

5

Schenk je mengsel in het bakblik en bestrooi het met wat havermout

6

Bak het geheel in 20 á 30 minuten gaar

7

Laat een minuut of 10 afkoelen voor je het uit het bakblik haalt

8

Snijd je bananenplak in repen en eet smakelijk!

Banaan vingers met havermout
Ingrediënten Bereiding

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Brood, Lunch, Ontbijt, Recepten, Tussendoortjes Tags: Banaan, banaan repen, banaan vingers, havermout, honing, kidsproof, maple syrup, peuterontbijt, peuterproof, spelt, tarwevrij

« FBS: Gember Yoghurt Ijsjes met kurkuma
FBS chocoladetaart van Willeke »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram has returned invalid data.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer