Chocolade en kokos, a match made in heaven
2015-02-17 13:18:11
Serves 4
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Ingredients
- 150 gram spelt
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baking soda
- snuf zout
- 250 milliliter melkkefir
- 1 rijpe banaan
- 1 ei
- 35 milliliter gesmolten kokosolie
- merg van een half vanillestokje of een paar druppels extract
- 45 gram geraspte kokos
- 45 gram pure chocolade, grof gehakt
Instructions
- Doe de droge ingrediƫnten, spelt, bakpoeder, baking soda en zout, bij elkaar in een mengkom
- Prak de banaan fijn in een aparte bak en doe daar de rest van de natte ingrediƫnten, kefir, ei, vanille en de kokosolie, bij en mix het goed door elkaar
- Gooi je speltmix bij de kefirmix en roer het even door elkaar. Niet overmixen!
- Schep voorzichtig de kokos en chocolade erbij
- Laat een bakpan heet worden op middelhoog vuur
- Schep er een flinke eetlepel beslag in en 'vorm' het tot een rondje
- Laat het pannenkoekje aan de onderkant goed bruin worden en draai hem voorzichtig om met een spatel als er op de natte kant luchtbelletjes verschijnen
- Laat de andere kant ook mooi bruin worden
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind