Goed begin van de dag! Of middag... Of als toetje
2015-01-20 18:27:09
Serves 4
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
40 min
Total Time
55 min
Ingredients
- 100 gram speltbloem
- 50 gram speltvlokken
- 25 gram gekookte quinoa
- 25 gram gierst vlokken
- 75 milliliter kokosolie - niet gesmolten!
- 2 grote zoete appels
- handje rozijnen
- kaneel
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de bloem, vlokken en gekookte afgekoelde quinoa in een beslagkom
- Schep de kokosolie erbij en snijd de olie door de bloem tot je een kruimeldeeg hebt
- Schil de appels en snijdt ze in blokjes
- Verspreid de appels en rozijnen over de bodem en strooi het kaneel eroverheen, hier hoef je niet zuinig mee te zijn
- Verdeel de crumble gelijkmatig over je appel mengsel
- Bak de appelcrumble in 40 minuten gaar en bruin
Notes
- De quinoa en vlokken kunnen worden vervangen door havermout, of spelt, of andere zaden/granen
- Je kan wat palmsuiker over de appels strooien als je dat lekker vind, de crumble is dan niet meer suikervrij
- De crumble is heerlijk als ontbijt, met wat yoghurt. Of als toetje met een schep ijs!
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind